Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Terwijl het op de meeste velden stil en verlaten was afgelopen zaterdag in verband met een beker- en inhaalprogramma was er bij Zeerobben toch weer een gezellige drukte. Er waren een paar competitiewedstrijden, een paar oefenwedstrijden, een bekerwedstrijd en de Waddenrobkes kwamen natuurlijk gewoon weer in actie en die brachten een grote schare publiek met zich mee.

A1, C1, F1 en F2 speelden een oefenwedstrijd op het Oostersporpark en daarnaast werden er nog een 7-tal competitiewedstrijden en 1 bekerwedstrijd gespeeld.

B3 moest aantreden tegen de nummer 2 van de ranglijst ST Minnertsga/St. Jacob B1. Deze tegenstander bleek te sterk en won afgetekend met 2-8.

Bij de C-junioren was C2 duidelijk te sterk voor Mulier C1 en won met 13-1. Het blijft jammer dat veel te teams of te zwaar of te licht zijn ingedeeld. Voor beiden is dat niet leuk en voegt het ook weinig toe. Je ziet soms standaardteam die tegen de 2e of 3e reserveteams van andere clubs spelen. Dat overkomt C3 dus ook. Het is geen doen om als C3 team op te boksen tegen C1 teams. En toch is dit team een voorbeeld voor vele anderen. Elke week weer spelen ze hun partijtje in de wetenschap dat het weer heel zwaar gaat worden. Maar steeds weer gaan deze jongens ervoor. Geen wanklank in of buiten het veld. Dat heeft natuurlijk mede te maken met de leiders en trainers. Zij zorgen steeds maar weer voor een positieve schwung. Thuis tegen SJO Oudega/HJSC C1 werd er dit keer met 1-12 verloren. De meisjes van MC1 kwamen ook in actie maar verloren hun uitwedstrijd tegen Hardegarijp MC1 met 4-1.

Bij de D-pupillen was er een inhaalwedstrijd voor D2. Uit tegen Akkrum werd er met 3-2 verloren. Ook bij de F-pupillen een paar inhaalwedstrijden. F3 maakte geen fout en won uit van Frisia F8 met 6-2. En F6 behaalde een klinkende 8-1 overwinning op Beetgum F2.

In de strijd om de beker kwam alleen E2 in actie. Zij moesten afreizen naar Oosterend om tegen SDS E1 te spelen. Die jongens bleken een maatje te groot. Het werd 7-1 voor SDS E1.

Morgen een betrekkelijk rustige zaterdag op het Oostersportpark met tien thuiswedstrijden voor de jeugd. Maar van die rust zal weinig te merken zijn want voor de Waddenrobkes staat de laatste speeldag op het programma. De prijzen worden morgen verdeeld. Natuurlijk is er eerst de vlaggenparade. Daarna de wedstrijdjes, vervolgens de strijd om de penaltybokaal en dan gaat het gehele circus naar het grote terras waar de fantastische prijsuitreiking van de najaarscompetitie zal plaatsvinden. Dat gaat ongetwijfeld een gigantische happening worden. Redenen genoeg om u te melden op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda