Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na een weekje herfstvakantie was het afgelopen zaterdag weer de 1e volledige speelronde voor veel teams. En dat betekende weer veel jeugdwedstrijden op het Oostersportpark. Zodra je op de parkeerplaats aan de Achlumerdijk op zaterdagochtend moet zoeken om een plaatsje weet je dat het jeugdvoetbal bij Zeerobben weer op volle toeren draait.

Zeerobben A1 verloor nipt van VEV ’67 A1 uit Leek. Op het Oostersportpark werd het 1-2 voor de gasten. En daarmee wacht A1 nog steeds op de eerste zege in de landelijke Vierde Divisie.

Bij de B-junioren boekte B1 de 1e overwinning van dit seizoen op Buitenpost B1. Thuis op het Oostersportpark werd het 2-1. Daarmee klimt B1 op naar de 10e plaats op 3 punten afstand van Be Quick 1887 B2. Van alles nog mogelijk dus.
Ook weer winst voor B2 in de wedstrijd tegen Berlikum B2. Daarmee boekte de ploeg de 3e overwinning op rij en staat op een keurige 3e plaats tot nu toe. B3 speelde thuis een goede wedstrijd tegen Blauw Wit B4 en stond nog op 0-0 met de rust. Toch verloren ze uiteindelijk met 0-4.
 
Zeerobben C1 kon het in Sneek niet bolwerken tegen SWZ Boso Sneek C1 en verloor met 5-3. Het tot nu toe aardig succesvolle C2 had in Workum geen moeite met de plaatselijke C1 en keerde met een keurige 2-5 zege terug op de Robbenplaat. Het (te) hoog ingedeelde C3 kon ook in de wedstrijd tegen SJO Dronrijp/Foarut C2 geen potten breken en verloor met 0-8. Zeerobben MC1 kwam voor de beker in actie tegen SC Franeker MC1. De derby werd in het voordeel beslist van de meisjes uit Franeker die dus verder gaan in het bekertoernooi.

D1 boekte een mooie 2-4 overwinning in Leeuwarden op MKV D1. Ook drie punten voor D2. Thuis tegen L. Zwaluwen D3 werd het 2-1. En bij de wedstrijd van D3 tegen Mulier D2 werd het ook 2-1 maar dan in het voordeel van de gasten. De meisjes van MD1 verloren hun uitwedstrijd tegen AVC MD1 met 4-2.
 
Voor E1 bleek MKV’29 E1 geen partij, want de groenwitten kwamen terug met een 0-13 overwinning uit Leeuwarden. E2 deed hetzelfde en pakte met 2-5 drie punten tegen Blauw Wit ’34 E5. Ook voor E3 was er winst. Zij speelden thuis en wisten het duel tegen FVC E2 met 2-1 te winnen. Voor Zeerobben E4 was er net geen winst. Zij verloren het spannende duel tegen Frisia E10 met 3-2. Zeerobben E5 haalde flinke uit tegen Frisia E13. Het werd maar liefst 14-0. In Sexbierum beleefde Zeerobben E6 een zware ochtend. Zij verloren  met dubbele cijfers van AVCE2. Wellicht de mooiste wedstrijd bij de E-pupillen was die tussen Zeerobben E7 en FC Harlingen E4. Een heuse stadsderby tussen vriendjes, vriendinnetjes en klasgenoten die in het voordeel werd beslist van de groenwitten. De meisjes van ME1 verloren met ruime cijfers van SC Berlikum ME1.
 
De topper tussen Zeerobben F1 en St. Anna F1 (nummers 1 en 2) bleef onbeslist. In St. Anna bleef het 2-2 en blijft F1 koploper. Voor F2 bleek koploper AVC F1 net te sterk. Maar als je nu al zo goed kunt meekomen met een standaardteam zegt dat genoeg. Het werd 4-1 voor AVC F1. F3 lijkt niet te stoppen. Dit keer werd er met 8-1 van Frisia F9 gewonnen. F4 kwam met drie prachtige punten terug uit Stiens. Het won daar met 0-3. En ook F5 scoorde aan de lopende band en won zeer ruim van MKV F5. De wedstrijd tussen F6 en Blauw Wit F8 was reuzespannend. Uiteindelijk werden de punten verdeeld en werd het 4-4. En ook F7 speelde tegen MKV maar zij verloren dit keer met 2-5. Toch weer 2 keer gescoord.
Afgelopen zaterdag werd er ook een start gemaakt met de 5e speelronde bij de Waddenrobkes. Daar deed Ierland uitstekende zaken door alle wedstrijdjes te winnen. In de krant van afgelopen dinsdag heeft u daar alles over kunnen lezen. De jongste talenten staan morgen weer te popelen om met de 6e speelronde van start te gaan. Plaats van handeling uiteraard het eigen “Waddenrobkes-stadion” .

Voor Zeerobben-begrippen is het morgen een rustige zaterdag met “maar” 11 thuiswedstrijden. Van de standaardteams spelen D1, C1, F1, MC1 en ME1 thuis maar daarnaast dus nog veel meer keuze. De eerste wedstrijden beginnen zoals gewoonlijk om 8.45 uur maar de Robbenplaat is uiteraard al eerder open.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda