Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag alweer de 3e speelronde voor veel teams. De junioren speelden zelfs alweer hun 4e ronde. Voor je het in de gaten hebt is het alweer herfstvakantie waarin ook een leuke activiteit op het programma staat maar daarover later meer. Het was zoals elke zaterdag goed toeven op het Oostersportpark. Niet alleen vanwege het weer maar temeer ook door de sfeer en de ambiance.

De in de loop der jaren aardig uitgedunde generatie 96/97 heeft het zwaar in de Vierde Divisie. Afgelopen zaterdag incasseerde A1 de vierde nederlaag op rij. In Heerenveen werd met 10-1 verloren. Zij staan puntloos onderaan. Maar wellicht inspireert de volgende tegenstander (Drachtster Boys A1) hen voor het pakken van de eerste punten van dit seizoen.
 B1 bleef ook de 4e speelronde puntloos. Uit tegen ONS Boso Sneek B1, de nummer 2 van de ranglijst, werd er met 6-2 verloren. Misschien dat B1 zaterdag a.s. tegen koploper Drachtster Boys voor een stunt kan zorgen. Blijde gezichten bij de mannen van B2. Na de voor hen teleurstellende A.D. was er nu tevredenheid na de 4-0 overwinning op Franeker B2. En ook B3 pakte haar eerste puntje door met 3-3 gelijk te spelen tegen Franeker B3.

Zeerobben C1 verslikte zich onverwachts in Leovardia C1. In eigen huis werd met 2-3 verloren. Ondanks de nederlaag delen ze nog steeds de derde stek met Zuidhorn C1. Zeerobben C2 kwam met drie punten terug uit Scharnegoutum waar met 1-3 werd gewonnen van de plaatselijke C1. Het nog ongeslagen C2 heeft het vizier nog steeds gericht op de top drie, maar de competitie is nog te pril om echt vooruit te kijken en voorspellingen te doen. Net als A1 verkeert ook C3 in zwaar weer. Nog geen punt gepakt. Ook afgelopen zaterdag waren zij niet opgewassen tegen opponent Oosterlittens C1 en kregen klop met 1-9. Komende zaterdag mogen ze het tegen Minnertsga C1 opnieuw proberen. De meisjes van MC1 deelden de punten op het Oostersportpark met SWZ Boso Sneek MC1.
D1 kwam op het Oostersportpark tegen Drachtster Boys D2 niet verder dan een 2-2 gelijkspel. D2 verloor thuis met 1-3 van SJO Oudega/HJSC D1 en ook was er verlies voor D3 in de wedstrijd tegen SC Bolsward D4. Het werd 3-1. De eer bij de D-pupillen werd deze zaterdag hoog gehouden door de meisjes van MD1. Zij kwamen met een keurige 3-2 overwinning terug uit Tzum.

Zeerobben  E1 deed zeer goede zaken door tegen medekoploper Blauw Wit ’34 E2 de volle winst te pakken. In Leeuwarden werd het 2-5 voor de groenwitten die dankzij deze zege nu alleen aan kop gaan. Ook E2 deed het uitstekend. Het wist met maar liefst 13-0 te winnen van SC Franeker E5. Het was niet de enige derby bij de E-pupillen, want ook E3 speelde er eentje. Ook tegen Franeker. En ook zij wisten de derby te winnen. In Franeker werd het na een spannende strijd 3-4 voor het groen-witte zevental. Ook voor Zeerobben E4 was er winst. Zij versloegen Blauw Wit’34 E6 met 2-0. Zeerobben E5 beleefde eveneens een geweldige ochtend. In Leeuwarden wisten ze met 2-8 te winnen van FVC E4.  Ook er was ook succes voor E6. En hoe! Want van Stiens E4 werd met maar liefst 9-1 gewonnen. En E7 was in Leeuwarden niet opgewassen tegen Blauw Wit ’34 E11 en verloor met 6-2. En wat de meisjes van MC1 deden, deden ook de meisjes van ME1, namelijk gelijkspelen. De strijd tussen Zeerobben ME1 en Ouwe Syl ME1 eindigde op het Oostersportpark in 1-1.

Een mooie overwinning voor F1 in de wedstrijd tegen Frisia F3. F1 won met 7-1. En ook een overwinning voor F2. Uit bij Leovardia F2 werd er met 3-0 gewonnen. F3 deed daar nog even een schepje bovenop door met 7-0 te winnen van Tzummarum F1. Toch was er ook verlies bij de F-pupillen. Zo verloor F4 met 4-1 van Tzum F1. Maar daarna was het weer allemaal winst voor de groenwitten. F5 kwam met een prachtige 4-2 overwinning terug van de Vierkantsdijk. F6 won met 5-2 van L. Zwaluwen F3. Ook niet de eerste de beste en wat te denken van F7 dat maar liefst met 10-0 van SJO Dronrijp/Foarut won. Het begint er nu toch echt op te lijken dat het opzetten van de Waddenrobkescompetitie haar vruchten gaat afwerpen. De overgang van een klein naar een groot veld lijkt nu toch veel minder groot voor de kinderen. De kinderen zijn al gewend aan veel balcontacten en kunnen dat nu bij de F-pupillen verder uitbouwen. Mooi om te zien!

Waddenrobkes

Wat was het weer een heerlijke voetbalmorgen op de Robbenplaat. Het stadion was weer goed gevuld en onder luid applaus werden de teams weer aan de supporters voorgesteld! Het beloofde een spannende ochtend te worden want de topper Ierland – Italië stond op het programma.
 
In de eerste speelronde stond Brazilië - Uruguay op het programma. Deze 2 buurlanden kwamen zeer gemotiveerd voor de dag. Het was een zeer spannende wedstrijd en de boys waren aardig aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk won coach Maurice Schutter het van interim coach Frank Zijlstra: 2-1 voor Uruguay.
Bij Ierland - Engeland is een record gebroken. Jort Kingma scoorde binnen 10 sec. het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd. Jort was daarmee matchwinnaar en nieuw recordhouder van het snelste doelpunt in deze competitie! De overwinning van Engeland op Ierland is een bevestiging dat we ook Engeland goed in de gaten moeten houden met het oog op het kampioenschap! Daimen Kamsma, Hidde Leguijt en Jort Kingma worden met de week beter en gevaarlijker! Kroatië haalde een knap gelijk spel tegen Nederland, voor Kroatië scoorde Hidde Bakker en voor Nederland Litho Fernandes!
 
In de tweede ronde was het lang spannend bij de wedstrijd Brazilië - Italië, Enteny van Oldebarneveld, Sem Zijlstra en Jurre Boskma verdienen een dik compliment ze verloren echt nipt met 1- 0 van Italie, wat nu toch echt wel in de favorietenrol kruipt voor de titel! Justin Jilderts, Marc Zijlstra en Felix Kalfsbeek voeren het Catenaccio voetbal van Italië tot op heden erg goed uit, de complimenten voor coach Jaco Kalfsbeek. Denemarken dat 5 doelpunten om de oren had gekregen in de eerste wedstrijd was nu wel weer bij de les en won overtuigend van België, 4 - 1 stond er op het scorebord na het laatste fluitsignaal.   Zweden liet ook weer van zich spreken en wist knap van de oranje leeuwen te winnen, 0 - 2 voor Zweden.
 
In de derde ronde was het dan zover, de topper van dit weekend Ierland - Italië!
Davey Volbeda, Roy Nauta, Jayden Opdam en Nikolai Francois van team Ierland hadden wat goed te maken na de nederlaag tegen Engeland. Coach Sasker Volbeda had de perfecte tactiek tegen het Cateaccio van Felix, alleen de spitsen van Ierland lieten het afweten zo bleef het 0 - 0 bij deze wedstrijd. Ook een mooie wedstrijd was Kroatië - Uruguay een topper voor de ploegen onderin het klassement, er werd enorm gestreden door Stan Hollander, Hidde Bakker en Jelte Boere maar kwamen net te kort tegen Colin Schutter, Bauke Kaspers en Sven Alkema van team Uruguay 1-2 een hele spannende wedstrijd met een mooie overwinning voor Uruguay.
 
En dan de stand om de penatlybokaal: Davey Volbeda Litho Fernandes en Justin Jilderts hebben alle penalty's benut erg knap! Maar de concurrentie ligt op de loer! De winnaar van de penalty bokaal wint een prachtige (wissel) beker en plaatst zich voor het club kampioenschap penalty schieten tijdens de familiedag van Zeerobben!
 
Italië en Zweden deden dus goede zaken door geen een wedstrijd te verliezen, Engeland stijgt naar plaats 2 en ook Uruguay maakt een mooie sprong in het klassement! Op naar de volgende speelronde!
 
Morgen weer een prachtige dag op het Oostersportpark. Natuurlijk zijn er weer 14 prachtige jeugdwedstrijden. Wie de succesvolle F-pupillen aan het werk wil zien moet morgen komen want zowel F2, F3 als F6 spelen thuis. Maar ook de standaardteams A1 en B1 moeten aan de bak. En om 9.00 uur natuurlijk de Waddenrobkes. Daar schrijven we niet meer over, dat moet u gezien hebben. Voel u welkom vanaf 8.45 uur op het Oostersportpark.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda