Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Hoewel voor veel jeugd afgelopen zaterdag de meivakantie al begon, was er toch nog volop voetbal op het Oostersportpark. Met ook dit keer weer verrassende spectaculaire uitslagen. Dat hoort nou eenmaal bij jeugdvoetbal.

In de strijd om degradatie uit de Vierde Divisie te voorkomen deed Zeerobben A1 goede zaken door op het Oostersportpark een eclatante 5-1 zege te boeken tegen Actief A1. Concurrent VIBOA A1 pakte echter ook drie punten waardoor er nog niets is beslist. Voor A1 is zaterdag 3 mei D-Day. Op die dag wordt voor de hoofdmacht van de groen-witte jeugd bepaald of ze zich handhaven of dat ze gedoemd zijn de nacompetitie te spelen. Mocht het tot een nacompetitie komen, dan is er alle vertrouwen in deze generatie jeugdspelers. Zij hebben vaker met dit bijltje gehakt. Zaterdag 3 mei weten we meer.  Het in 2014 nog steeds ongeslagen Zeerobben A2 kwam niet in actie omdat op verzoek van tegenstander Broekster Walden de wedstrijd is verplaatst naar donderdag 1 mei.

Heel lang leek het erop alsof de wedstrijd tussen B1 en Buitenpost B1 in een gelijkspel zou eindigen. Tot ver in de tweede helft was de stand 1-1 maar Buitenpost trok uiteindelijk toch aan het langste eind door met 1-3 te winnen op het Oostersportpark. B2 moest het opnemen tegen kampioenskandidaat Sparta ’59 B1 uit Deinum. Vlak voor de kerst in 2013 werd er nog kansloos met 4-1 verloren maar afgelopen zaterdag was dat even anders. Na een 1-0 achterstand werd er een zwaar bevochten 2-1 overwinning uit het vuur gesleept. En ook B3 deed uitstekende zaken door thuis met 4-1 van Franeker B3 te winnen. Door deze overwinning doet B3 weer helemaal mee in de competitie en heeft het nog ergens voor te spelen. En ook MB1 speelde weer een spectaculaire wedstrijd. In de slotfase stond er een 2-3 achterstand op het scorebord tegen Veendam MB1. De ploeg die in de kwartfinale voor de beker nog via strafschoppen werd uitgeschakeld. Veendam dacht nu wel met de punten naar huis te gaan maar in de slotfase prikte Zeerobben er toch nog de gelijkmaker in. 3-3 dus na een mooie wedstrijd.

Zoals verwacht was Zeerobben C1 niet opgewassen tegen titelkandidaat Flevo Boys C1. Zij verloren dan ook. In Berlikum maakten SC Berlikum C1 en Zeerobben C2 een waar spektakel van. Helaas keerde C2 puntloos terug in Harlingen, maar niet zonder strijd te hebben geleverd. Het verloor met 5-4. Ook voor C3 was er verlies. Zij waren duidelijk niet opgewassen tegen Bolsward C2 en verloren met dubbele cijfers.

D1 speelde tegen de nummer 5 van de competitie SJO RVC D1. In een goede wedstrijd werd er met 1-4 gewonnen. Zeerobben blijft echter 3e omdat de concurrentie ook won. Berlikum D1 bleek een maatje te groot voor D2. In Berlikum werd er met 7-0 gewonnen. D3 speelde een spannende pot tegen ST Foarut/Dronrijp D3 maar verloor wel met 4-2. En ook voor D4 waren er dit keer geen punten weggelegd. Thuis werd er met 2-5 van Franeker D4 verloren.

Succes bij de E's voor Zeerobben E1. Zij waren  beduidend sterker dan hekkensluiter SC Berlikum E1. Het werd 5-1.  Het nog ongeslagen E1 is de trotse lijstaanvoerder. Spannend dus. Voor E2 stond de derby tegen SJO Robur/Harlingen E2 op het programma. Een geweldig affiche natuurlijk. Maar helaas waren de groenwitten niet opgewassen tegen de stadsgenoten. Ondanks het verlies heeft E2 zich weten te handhaven op het podium in deze bloedstollend spannende competitie.  Zeerobben E3 kwam niet in actie en die vlieger ging ook op voor E5. Zeerobben E4 wist met 3-0 te winnen van het Leeuwarder Blauw Wit '34 E10 en blijft daarmee op een keurige tweede stek achter koploper Franeker E5. En in Bolsward moesten de meisjes van ME1 hun meerdere erkennen in Bolsward ME3. Zij kregen klop met 6-0.

Wat een wedstrijd moet Zeerobben F2 tegen FVC F1 geweest zijn. Als je leest dat de einduitslag 6-6 is geworden heb je spijt dat je er niet geweest bent. Dat moet een geweldige wedstrijd zijn geweest.
F3 speelde thuis tegen Stiens F2 en verloor met 1-3. F4 deed het beter en won met 4-2 van Blauw Wit F6. En F5 speelde de topper tegen St. Annaparochie F4. Het werd een hele spannende wedstrijd die uiteindelijk met 2-1 verloren ging. Hierdoor staat St. Anna nu weer bovenaan en heeft 1 puntje meer dan F5. En ook F6 speelde een hele spannende wedstrijd. Thuis tegen Minnertsga F3 kon het alle kanten op. Uiteindelijk werd het 2-3 voor Minnertsga F3.

Waddenrobkes op vakantie
In verband met Pasen, Koningsdag en de voorjaarsvakantie hebben de Waddenrobkes de komende drie zaterdagen geen competitie. De spannende landencompetitie wordt weer hervat op woensdagmiddag 7 mei aanstaande, gevolgd door zaterdag 10 mei, 17 mei en de finaledag op 24 mei.

Omdat de viering van Koningsdag dit jaar op 26 april valt is er zaterdag geen competitieprogramma. Volgende week trekt de caravaan verder.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda