Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Soms ben je er zo dicht bij maar dan ineens lijkt het allemaal weer zo ver weg. Dat is niet alleen zo in de Eredivisie maar geldt ook binnen het amateurvoetbal. Een slechte eerste helft kan vergaande gevolgen voor het slot van de competitie hebben. Dat bleek afgelopen zaterdag toen JO19-1 na een slechte eerste helft 1-0 achter kwam en die achterstand niet meer te boven kwam.

En JO19-1 was met een fantastische serie bezig en was de koploper tot op twee punten genaderd. In Lemmer werd er echter geheel onnodig met 1-0 verloren en nu lijken de kansen ineens het beste voor Blauw Wit. Die komt echter nog wel naar het Oostersportpark. Met nog twee wedstrijden te gaan in de hoofdklasse lijkt Zeerobben uitgeschakeld en moet nu alles op de derde periode zetten.

Ook een niet al te beste wedstrijd voor JO17-1 maar als je dan toch de drie punten meeneemt naar Harlingen ben je dat snel vergeten. Tegen SJO Dronrijp Foarut Combinatie werd er met 3-2 gewonnen. De 2-1 overwinning van JO17-2 op LSC smaakte goed. LSC staat vijfde maar moest met 2-1 haar meerdere erkennen in Zeerobben. JO17-3 speelde in de achtertuin tegen ST Arum Stormvogels en verloor met 5-2.

Het is JO15-1 niet gelukt om VEV’67 uit Leek op de ranglijst te passeren. Op het Oostersportpark kwam Zeerobben niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Met nog twee wedstrijden te gaan zal JO15-1 eindigen in de middenmoot van de hoofdklasse. JO15-2 verloor met 2-4 van St. Annaparochie en JO15-3 speelde ook thuis en verloor helaas met 2-5 van ST Arum Stormvogels.

Na de 2-1 overwinning op stadgenoot fc Harlingen stond nu het echte werk op het programma. Uit naar de koploper en kampioenskandidaat L. Zwaluwen. Na een 0-1 voorsprong moest Zeerobben in de tweede helft toch de gelijkmaker incasseren en pakte een punt tegen de koploper en daarmee lijkt de rol van Zeerobben verder uitgeschakeld. Alhoewel er zijn nog wel vijf wedstrijden te spelen. JO13-2 verloor nipt met 1-0 van Oosterlittens. Voor JO13-3 stond de wedstrijd tegen de nummer laatst, Workum, op het programma. Zeerobben won afgetekend met 8-0. JO13-4 blijft ook maar winnen. Dit keer waren ze met 8-0 te sterk voor LSC.

JO11-1 speelde thuis tegen Hardegarijp en behaalde een monsterzege van 11-0. JO11-2 en JO11-3 hadden geen competitieverplichtingen. JO11-4 reisde af naar Oudega (DFM) voor een treffen tegen De Walde dat eindigde in 4-2. Hoewel de spelers van JO11-5 vol goede moed aan de wedstrijd begonnen werd al snel duidelijk dat Makkum een maatje te groot was. Er werd met dubbele cijfers verloren. Het zat ook JO11-6 niet mee en daardoor werd er met 3-8 verloren van SC Joure. JO11-7 speelt in een heel spannende competitie waarbij van te voren niets vast staat. Zo werd deze keer koploper Leovardia met 2-3 verslagen. JO11-8 zorgde voor een stunt door Sint Annaparochie JO11-4 op een 4-4 gelijkspel te houden. De eerste overwinning van JO11-9 van twee weken geleden smaakte duidelijk naar meer. De uitwedstrijd tegen SDS uit Easterein werd met 3-5 gewonnen.

JO9-1 heeft het erg zwaar in de hoofdklasse. Dit keer stond de wedstrijd tegen kampioenskandidaat LSC op het programma. Zeerobben kwam duidelijk te kort en verloor met 12-0. Verlies was er ook voor JO9-2 tegen QVC. Het werd in Stavoren 5-0. JO9-3 verloor in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-7 van SWZ Boso Sneek. Wel goed voor de doelpuntactie. JO9-4 behaalde thuis tegen Scharnegoutum een monsterscore. Het werd 9-1. Ook een overwinning van JO9-5. In een spannende wedstrijd werd het 3-2 tegen SDS. En spannend was het zeker ook in de wedstrijd van JO9-6 tegen fc Harlingen. En als je dan met 7-6 van het veld stapt kan je weekend niet meer stuk. JO9-7 verloor met 11-1 van L. Zwaluwen.

Waddenrobkes
Voor de jongste talenten van Zeerobben stond de vijfde speelronde alweer op het programma. Onder prachtige weersomstandigheden werd het weer een mooi ‘voetbaluurtje’. Morgen alweer de zesde speelronde van de worldleague.

De dag van morgen
Ook in het paasweekend wordt er weer volop gevoetbald door de jeugdteams van Zeerobben. Voor morgen staan er maar liefst twaalf thuiswedstrijden op het programma. Opvallend is ook dat nagenoeg alle teams wekelijks aan hun verplichtingen voldoen en daarom zijn er tot nu toe nagenoeg geen doordeweekse wedstrijden. De meeste teams zijn gewoon ‘bij’. Morgen staat onder andere de derby tussen JO15-3 en Franeker op het programma om 8.45 uur en een uurtje later is het JO11-1 en wederom Franeker die het tegen elkaar opnemen. Voor een ieder weer genoeg redenen om even een bezoekje te brengen aan het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda