Jeugdjournaal Zeerobben

HARLINGEN ? Ongemerkt naderen we het einde van de competitie alweer. Nou ja, het woord ongemerkt is misschien hier niet zo op z?n plaats. Voor veel teams gaat de competitie namelijk niet zomaar ongemerkt voorbij. Een aantal teams doet nog mee om de bovenste plaats in de competitie en met nog maar een gering aantal wedstrijden neemt de spanning alleen maar toe en zie je vaak verrassende uitslagen.

JO19-1 is in een avontuur gestapt dat elke week avontuurlijker en spannender wordt. Afgelopen zaterdag moest er ‘even’ gewonnen worden van Leovardia. Juist dan moet je op je tellen passen en dat was de jongens goed ingeprent. De eerste helft werd met 3-0 afgesloten. Na de rust kon zelfs een strafschop voor Leovardia geen roet in het eten gooien. Moeiteloos speelde JO19-1 zich naar een 4-1 overwinning. Een overwinning die nog meer glans kreeg toen bleek dat de koploper verloren had. De verschillen in de top zijn klein. Het is misschien wel de 2e klasse I in het klein. Met twee punten achterstand op de koploper wacht morgen de loodzware uitwedstrijd tegen CVVO. JO19-2 trof thuis Oosterlittens en om aansluiting te houden bij de middenmoot moest er gewonnen worden. Na een 1-0 achterstand kwam de ‘swung’ erin en won Zeerobben met 3-1. Een keurige teamprestatie, zo zou je deze overwinning als beste kunnen beschrijven.

Voor JO17-1 is de competitie ook nog niet gelopen. Er valt nog wel wat te halen voor sommige ploegen maar dan is de vierde plaats belangrijk. Door de 8-0 overwinning op Drachtster Boys staat JO17-1 nu op een vijfde plaats en heeft een gelijk aantal punten als SWZ Boso Sneek die op de vierde plaats staat maar een wedstrijd minder gespeeld heeft. Beide ploegen treffen elkaar nog. JO17-2 was wederom vrij en dat gold ook voor JO17-3.

JO15-1 blijft het maar goed doen. Als je uit speelt tegen een ploeg die een punt onder je staat en je komt thuis met een 3-6 overwinning? Tja, dan ben je gewoon goed bezig. SJO Dronrijp Foarut Combinatie was de tegenstander. JO15-3 speelde uit tegen Leovardia JO15-4 en verloor daar met 7-0.

Om in het spoor te blijven van de koplopers moest JO13-1 winnen van fc Harlingen. Op papier moest dat te doen zijn maar de praktijk is vaak anders. Dit keer verslikte Zeerobben zich niet en won met 2-1 waardoor het de aansluiting met de top vier behoudt. De volledig gelijkwaardige wedstrijd tussen JO13-2 en NOK eindigde in een 0-1 nederlaag. Ook dat is voetbal. JO13-3 maakte korte metten met SDS en won met 8-0 en ook JO13-4 was met 8-0 veel te sterk voor LSC. JO13-5 kon lang meekomen met de koploper Bakhuizen JO13-1. Na de rust werd zelfs de 1-1 gescoord maar uiteindelijk was Bakhuizen net iets te sterk en won verdiend met 3-8.

JO11-1 dendert maar door en won nu met 3-6 van Drachtster Boys en behaalde daarmee al de negende competitiezege op rij. JO11-3 verloor op het thuisveld met 1-3 van SC Bolsward. JO11-4 wist wel een doelpunt te maken maar scoorde daar geen punten mee. De wedstrijd tegen Balk eindigde in 1-5. JO11-5 speelde in Arum een mooie en spannende wedstrijd die uiteindelijk die in het voordeel van Zeerobben werd beslist. Het werd 1-2. Ook de toeschouwers die aanwezig waren bij de wedstrijd van JO11-7 tegen LAC Frisia werden getrakteerd op een schitterende wedstrijd. Eerst achter staan en dan toch met 3-1 voorsprong de rust in, vervolgens binnen drie minuten weer een stand van 3-3 en dan vijf minuten voor tijd de beslissende 4-3 maken. Jeugdvoetbal in optima forma. JO11-8 was in een uitwedstrijd niet tegen SC Berlikum opgewassen maar wisten toch nog een eretreffer te scoren. JO11-2, JO11-6 en JO11-9 kwamen niet in actie.

Bij de ‘F-Pupillen’ verloor JO9-2 met 3-7 van SWZ Boso Sneek. Wel tien doelpunten in één wedstrijd maar geen punten. JO9-3 was niet opgewassen tegen Mulier JO9-1 die met maar liefst 13-0 won. Geen goede indeling lijkt het. JO9-4 kwam met een 7-2 nederlaag terug uit Sneek bij ONS maar JO9-5 won de derby tegen Franeker met 3-1. Een spannende wedstrijd in Achlum eindigde in een 3-1 overwinning voor Stormvogels op JO9-6 en JO9-7 speelde ook tegen Franeker en won ook deze derby. Het werd maar liefst 8-1.

Voor de Waddenrobkes staat morgen de vijfde speelronde op het programma. Elke week weer is het een genot om deze jonge talenten met hun bondscoaches aan het werk te zien. Morgen om 9.00 uur gaan ze weer los.

De dag van morgen
Morgen weer zo’n heerlijke zaterdag met maar liefst veertien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Eindelijk mag JO17-2 weer eens het veld op. Zij spelen om 12.00 uur thuis tegen LSC. En kan JO15-1 misschien één of meerdere plaatsjes stijgen op de ranglijst door van de nummer vier, VEV ’67, te winnen? Daarnaast spelen de meiden ook weer een aantal wedstrijden op het Oostersportpark. Kortom te veel om op te noemen maar de moeite waard om even te komen kijken.