Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Wat een plezier weer afgelopen zaterdag op het Oostersportpark. Niet alleen bij de voetballers maar zeker ook bij het in grote aantal aanwezige publiek en vrijwillig(st)ers. Een ieder geniet op zijn of haar manier. Want zowel bij de junioren als de pupillen als ook bij de Waddenrobkes is het elke zaterdag weer genieten geblazen. Prestatief/recreatief/jongens/meisjes. Het maakt allemaal niet uit. Een ieder sport op zijn of haar niveau en haalt er veel voldoening en plezier uit. En daar is het om te doen.

Op papier een niet zo’n moeilijke tegenstander voor JO19-1 maar de stand op de ranglijst zegt lang niet altijd alles. Heerenveense Boys staat dan wel op een tiende plaats maar heeft toch al dertien punten bij elkaar gevoetbald. JO19-1 maakte echter geen fouten en won met 3-0. Met een vierde plaats en twee punten achterstand op de nummer twee en koploper in de derde periode doet JO19-1 het fantastisch in de hoofdklasse.

Na het verlies van vorige week was JO17-1 wel weer eens aan een goed resultaat toe. De wedstrijd tegen CVVO leende zich daar uitstekend voor. Een veel beter Zeerobben rekende met 7-1 af met de ploeg uit Lemmer. Helaas wederom geen punten voor JO17-3. Dit keer was MKV met 2-5 te sterk. Maar de ploeg (spelers en begeleiding) houdt de moed erin en zo hoort het.

Het zit JO15-1 even niet mee. Vorige week in de slotminuten een 1-1 gelijkspel tegen Buitenpost en dit keer een 3-2 verlies tegen de nummer twee van de ranglijst SJO Bergum BCV Combinatie. Knap, maar je koopt er niks voor. JO15-2 kwam met een fraaie 0-3 overwinning terug uit Deinum. JO15-3 speelde ook in die contreien maar verloor met 9-1 van SJO Dronrijp Foarut.

Vorige week een gelijkspel voor JO13-1 tegen de koploper Franeker en afgelopen zaterdag weer een mooie 6-0 overwinning. Dit keer op Blauw Wit. JO13-1 aast nog steeds op de tweede plaats. JO13-2 kon het in Bolsward niet bolwerken tegen de plaatselijke SC. Het werd 8-0. Een nipte nederlaag (2-1) was er voor JO13-3 tegen SWZ Boso Sneek. Het eerste puntverlies was er voor JO13-4. Na drie wedstrijden winst op rij nu een 2-2 gelijkspel tegen Bolsward. De eerste punten voor JO13-5 zijn een feit. Tegen VWC (uit Munnekeburen) werd er met 6-2 gewonnen.

JO11-1 kwam deze zaterdag niet in actie. De geplande wedstrijd tegen MKV’29 werd verplaatst naar later in het seizoen. JO11-2 speelde thuis tegen LSC 1890 JO11-2. Net als vorige week ook nu weer spanning en sensatie. Een 2-0 voorsprong werd na rust weggegeven. Een rechtstreeks ingeschoten vrije trap kort voor tijd zorgde toch nog voor een 3-2 eindstand. Oeverzwaluwen JO11-1 was vanuit Koudum naar Harlingen gekomen voor een wedstrijd tegen JO11-3. De leiding van JO11-3 sprak na afloop over ‘een mooie pot’ ondanks een uitslag van 5-8. JO11-4 speelde een uitwedstrijd tegen TOP’63. Bij rust was het 1-3 maar al snel kwam de tegenstander langszij. Het lukte JO11-4 toch nog een tandje erbij te doen en uiteindelijk werd het een duidelijke overwinning: 3-8. JO11-5 had een moeilijke thuiswedstrijd tegen Tzum JO11-1D. Tegen deze letterlijk grote tegenstander werd uiteindelijk 1-7. Even slikken maar er wordt nu met frisse moed vooruitgekeken naar komend weekend. Ook JO11-6 moest het doen zonder punten dit weekend. IJVC JO11-1 wist de wedstrijd met dubbele cijfers te winnen maar het lukte JO11-6 ook om twee maal te scoren. Voor JO11-7 was er geen wedstrijd en JO11-8 moest haar meerdere erkennen in SJO Oudega/HJSC/Heeg. In Heeg werd het 3-0 voor de thuisploeg. Tenslotte reisde JO11-9 naar het Kalverdijkje in Leeuwarden om te spelen tegen Leovardia JO11-11. De eindstand daar werd 6-2.

Een mooi puntje voor JO9-2 in de wedstrijd tegen IJVC. Het werd 2-2. Ook JO9-4 kwam in actie. Thuis op het Oostersportpark werd er met maar liefst 6-3 gewonnen van Oeverzwaluwen uit Koudum. Sneu verlies voor JO9-5. Zij speelden tegen Frisia en verloren met 3-2. JO9-6 speelde een zeer aardige pot tegen SJO Warga maar verloren wel met 2-4. Ook dat kan gebeuren in voetbal. JO9-7 tot slot verloor met 2-1 van Leovardia.

De Waddenrobkes speelden deze morgen ook weer voor de landencompetitie. Het was weliswaar nog wat fris maar de opkomst was er niet minder om. Morgen wordt er beter weer voorspelt en gaat de derde speelronde alweer van start.

De dag van morgen
Een opsomming geven van wat er morgen allemaal op het programma staat heeft geen zin. Simpelweg omdat er te veel te gebeuren staat op de velden van het Oostersportpark. Daarom is het verstandig om al om 8.30 uur aanwezig te zijn. Even een bakje bij een van de vele vrijwilligers in de Robbenplaat halen om vervolgens vanaf 8.45 uur de velden af te ‘struinen’. De vereniging ziet u graag.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda