Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Wie doordeweeks of op zaterdag op het Oostersportpark is geweest heeft het gemerkt. Het voetbalseizoen is weer begonnen. De fietsenrekken staan weer vol, in de kantine is het gezellig druk, veel ouders die kinderen brengen of halen of even bij de training blijven kijken, veel (beker)wedstrijden en een drukke materiaalman. Kortom het is Zeerobben op haar best. Het seizoen staat op het punt van beginnen voor alle teams en dat proef je. Er werden al de nodige wedstrijden gespeeld.

Jongens

Zeerobben JO19-1 had zich de start van de competitie in de hoofdklasse heel anders voorgesteld. Tot en met het eerste half uur was er nog niks aan de hand en stond alles goed maar gaandeweg de wedstrijd verloor men de grip op de wedstrijd en gaf onnodig doelpunten weg en dat resulteerde in een 5-1 nederlaag tegen SJO Broeksterwalden JO19-1. Morgen nieuwe kansen thuis tegen LSC JO19-1 dat haar eerste wedstrijd ook verloor. Zeerobben JO19-2 moest uitkomen in de beker tegen TOP’63 JO19-1. De verschillen waren veel te groot dus ruim verlies voor de Robben.

Zeerobben JO17-1 kwam in Bolsward bij de start van de competitie niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Het ‘adoptieteam’ JO17-2 dat getraind gaat worden door de A- en B-selectie had een goede start met een 8-1 overwinning op SJO Dronrijp Foarut Comb. JO17-2. De eerste trainingen van het vierde hebben haar vruchten nog niet afgeworpen bij JO17-3. Zij verloren thuis met 2-5 van DTD JO17-1.

JO15-1 kwam goed weg in de wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek JO15-1. Ver in blessuretijd werd de winnende treffer binnen geschoten waardoor het 3-2 werd en de eerste punten een feit.

De eerste stadsderby stond ook alweer op het programma. Zeerobben JO13-3 moest naar de Vierkantsdijk voor de wedstrijd tegen fc Harlingen JO13-3. Zeerobben liet er geen gras over groeien en won overtuigend met 0-6. JO13-2 verloor nipt met 1-0 van SWZ Boso Sneek JO13-2. Ook Zeerobben JO13-5 kwam voor de beker in actie. En hoe. Zij kwamen met een 11-0 overwinning terug uit Leeuwarden door van L. Zwaluwen JO13-3 te winnen.

JO11-2 verloor thuis voor de beker van Heerenveen JO11-2 met 2-5. Ook JO11-3 kwam in actie voor de beker en speelde een spectaculaire 4-4 wedstrijd tegen St. Annaparochie JO11-1.

En de eerste streekderby tussen Zeerobben JO9-1 en Franeker JO9-1 werd in het voordeel van Zeerobben beslist. Zij wonnen met 1-3. Zeerobben JO9-3 verloor thuis kansloos met 2-7 van Oosterlittens JO9-1 maar JO9-4 was nipt met 1-0 te sterk voor Arum JO9-1. Beide wedstrijden werden gespeeld in het kader van de bekercompetitie.

Waddenrobkes
En dan de Waddenrobkes. Zij trainen alleen nog en beginnen binnenkort met de landencompetitie. De belangstelling is nog steeds groeiende. Coördinator Eline Brouwer kon alweer een paar nieuwe namen bijschrijven waardoor het totaal aantal Waddenrobkes de 40 al is gepasseerd. Dat gaat straks een fantastische competitie worden.

Meisjes
Donderdag beet MO17-1 (MB1) de spits af in Franeker in een streekderby. Tegen SC Franeker MO17-1 werd met maar liefst 16-0 verloren. Volgens de leider te wijten aan een onder de maat liggende conditie en onzekerheid omdat de meiden nog aan elkaar moeten wennen. Door de ontbrekende conditie is er al snel blessureleed in de loop van de wedstrijd. De Franeker meiden maakten daar gretig gebruik van en walsten met doelpunt na doelpunt over de Harlingers heen. Toch wisten de Robben een paar kansjes te creëren, maar tot scoren kwam het niet. Afgelopen zaterdag wisten de meiden van Zeerobben MO17-1 ook tegen Sint Anne MO17-1 geen potten te breken. Thuis werd er verloren met 1-6. Veel werk aan de winkel dus voor leiders en trainers van de meiden. Beide wedstrijden waren voor bekercompetitie.

Voor de meiden van MO15-1 was het de eerste wedstrijd op een groot veld. De voormalige MD1 en MD2 van vorig seizoen moesten zich opmaken tegen SC Franeker MO15-1. En dat deden ze best wel goed volgens de supporters. Wel even wennen, maar ze pakten het spel lekker op. Hun eerste wedstrijd in de beker werd met een gelijkspel (1-1) afgesloten. Tevreden gezichten derhalve.

Winst! Wat MO17-1 en MO15-1 niet lukte, lukte bij MO13-1 wel. Winnen van SC Franeker MO13-1. Deze streekderby die ook voor de beker gespeeld werd thuis gewonnen door Zeerobben met 2-1. Een mooie start van het seizoen. Volgens de leider een goed begin van een goede groep meiden.
 
Vreugde en verdriet liggen dichtbij elkaar. Blijkt wel in de eindstand van de meiden van MO13-2. In Stavoren hadden de meiden geen schijn van kans tegen QVC MO13-1. Op sportpark De Ribbe kregen de Harlingers maar liefst tien doelpunten te incasseren. Aanstaande zaterdag kan Zeerobben het goedmaken tegen dezelfde ploeg. Er wordt dan thuis gespeeld.

VR1 en MO19-1 hadden dit weekend geen wedstrijd. De voor MO19-1 geplande wedstrijd op zaterdag werd verzet naar afgelopen woensdag. In een spannende wedstrijd werd op de valreep met 3-4 gewonnen van MO19-1 van de Broekster Walden. VR1 start op 17 september aan hun competitie.

Morgen alweer dertien thuiswedstrijden op het programma voor de jeugdafdeling. Daar zitten zowel competitie- als bekerwedstrijden tussen en zowel de jongens als de meisjes komen in actie. Wie niets wil missen moet er vroeg uit. De eerste wedstrijden beginnen alweer om 8.45 uur. Laat u verrassen op het Oostersportpark en geniet van het jeugdvoetbal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda