Jeugdbekerwedstrijden fc Harlingen

HARLINGEN ? Vanwege de visserijdagen is vorige week een aantal bekerwedstrijden verplaatst. Deze moeten allemaal nog ingehaald worden. Een aantal is deze week al gespeeld en een aantal zal volgende week ook nog ingehaald moeten worden. Een korte samenvatting van van die bekerwedstrijden van afgelopen week die wel gespeeld zijn.

Harlingen F3 nam het zaterdag op tegen Oosterlittens F2. Oosterlittens was de eerste vijf minuten de bovenliggende partij en scoorde vanuit een mooi opgezette aanval de terechte 0-1. De jongens van fc Harlingen herpakten zich en lieten zien waar de basisbeginselen van het voetbal over gaan: samenspel. Gaandeweg de eerste helft werden er mooie combinaties getoond, waarbij alle figuren de revue passeren: driehoeken, vierkantjes en zelfs soort van parabolen werden getoond. Luuk liet zien dat hij een uitstekende doelman was en wist de bal meerdere malen met een ferme uittrap bij de middenvelders te brengen.

Ruben, Gijs, Julian en Wesley lieten zien dat zij uitstekende middenvelders waren met de drang naar voren en het geven van prachtige passes. Daniël wist op een fraaie wijze de 1-1 te maken. Oosterlittens zocht direct weer de aanval op en wist al snel de 1-2 te scoren. Wesley zocht vervolgens dribbelend de keeper op en schoot de 2-2 binnen. Een mooi samenspel tussen Daniël en Jesse kwam uiteindelijk terecht bij Luuk en deze schoot de 3-2 tegen de touwen. Luuk zette de eindstand op 4-2.

Fc Harlingen F1 verslaat Zeerobben F2

Zeerobben speelde eigenlijk een thuiswedstrijd, maar door ruimtegebrek werd uitgeweken naar de Vierkantsdijk. Het eerste kansje was in de vijfde minuut voor Zeerobben, maar keeper Riemer stond goed en pakte de bal. Halverwege de eerste helft begon Hessel aan een rush aan de rechter kant van het veld, zette voor en via een verdediger van Zeerobben verdween de bal in het doel (1-0). Na een corner volgde een scrimmage voor het doel en de speler van Zeerobben schoot via Hessel raak (1-1). Zeerobben werd sterker, maar de uitblinkende keeper Riemer hield alles tegen. Zelfs toen drie spelers van Zeerobben alleen op Riemer aankwamen, wist hij de bal te keren. Hij werd goed gesteund door de verdedigers Dilaan en Thomas, die veel ballen opruimden.

Fc Harlingen F1 loerde op de counter. Vlak voor tijd probeerde fc Harlingen F1 het nog één keer. Er volgde een corner en weer ging de bal ongelukkig via een verdediger het doel in (2-1). Er volgde nog één aanval van Zeerobben, maar de verdediging ruimde keurig op.
De mannen van E2 moesten naar Franeker om het aldaar op te nemen tegen E2. Hier werd met 13-0 gewonnen door de Franekers.

E1 nam het thuis op tegen Frisia E1. In de eerste helft moest keeper Finn flink aan de bak. Het was Frisia die de druk opvoerde en halverwege de eerste helft de 0-1 scoorde. Met hulp van een speler van Frisia wist Harlingen de stand gelijk te trekken. Maar Harlingen had het zwaar. Echter, de mannen bleven vechten voor wat ze waard waren. Mees wist in de tweede helft nog te scoren maar Harlingen kon niet op tegen de toch wel talentvolle spelertjes van Frisia. Eindstand: 2-9.

Harlingen D1

Franeker D1 ontving de mannen van fc Harlingen D1 donderdagavond. Ook in deze partij was Franeker sterker. 12-1 werd er gewonnen en dus geen punten mee terug naar Harlingen. D1 nam het 2 dagen later op tegen FVC D1 maar ook hier gingen er geen punten mee terug. Fc Harlingen D1 verloor met 9-0.

C-wedstrijden

Na een tweetal oefenwedstrijden moesten de jongens van C2 zaterdag hun eerste bekerwedstrijd spelen tegen FVC C3. Er werd goed gestart met de wedstrijd en het leek een gelijkwaardig partij te worden, echter na tien minuten spelen scoorde FVC het eerste doelpunt. Daarna kwam FVC beter in zijn positie spel en scoorde vijf minuten later 0-2.

Het was duidelijk dat de spelers van fc Harlingen nog niet helemaal op elkaar ingespeeld zijn, waardoor er met een achterstand de rust in werd gegaan. In het begin van de tweede helft zette fc Harlingen meer druk, dit kon echter niet voorkomen dat FVC nog tweemaal scoorde. Fc Harlingen probeerde terug te komen maar Ricardo z’n afstandsschot belandde helaas op de lat. Nadat FVC de 0-5 scoorde, lukte het Joran met een mooie bal over de keeper de eindstand op 1-5 te brengen.

Fc Harlingen C1 had afgelopen week twee wedstrijden te spelen voor de beker. De eerste verloren ze met 0-5 tegen GAVC C1 en de tweede verloren ze afgelopen dinsdag met 1-13 tegen Stiens. Jesse was de enige doelpuntenmaker voor Harlingen.

Fc Harlingen B1 boekte een flinke winst en was veel te sterk voor FVC B2. Na een overtuigende 7-0 overwinning in het eerste duel tegen Oosterlittens waren de mannen van B1 ook superieur tegen FVC. De Harlingers wisten met sprankelend voetbal en een aantal zeer mooie combinaties de gasten met een 16-0 nederlaag naar huis te sturen. Na twee wedstrijden kan de voorlopige conclusie getrokken worden dat er al een hecht team ontstaat waar spelers elkaar goed weten te vinden én voor elkaar willen werken.

En tot slot, fc Harlingen A1. Zij moesten het opnemen tegen Sparta ’59 A1. Deinum wist de punten thuis te houden en won met 4-3.