Sport

Jeugd clubtoernooi 2017 Jip Kye Sohn

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdagmiddag was er weer het jaarlijkse clubtoernooi voor de leerlingen van Tang Soo Do School Jip Kye Sohn. Dit toernooi werd gehouden in IKC ?Het Noorderlicht?. Om precies 13:00 uur begon het toernooi met een openingswoord van Master Marja Dijkstra.

Na de groetceremonie en de warming up onder begeleiding van Master Bauke Dijkstra werd de poule indeling bekend gemaakt. Het eerste onderdeel waren de Loopvormen, Hyungs in het Koreaans. Op veld 1 begon de jeugd van 7 t/m 9 jaar witte band tot oranje band. De jury bestond uit Master Marja Dijkstra, Marijke Dijkstra en Anne-Marie Tolsma.

Op veld 2 kwamen de jeugd van 8 t/m 10 oranje band met groene streep tot bruin aan de beurt. Hier waren de juryleden Master Bauke Dijkstra, Jeroen Dijkstra en Ria Rieken.
De derde poule mocht hierna en deze groep zaten leerlingen van 10 t/m 13 jaar van wit met oranje streep tot groene band met bruine streep. De jury bestond hier uit vijf scheidsrechters. De leerlingen waren gedreven met de loopvormen en maakte het de jury erg lastig.
Na dit onderdeel kwam het sparren, het vrije vechten. Een onderdeel waar de leerlingen kunnen laten zien hoe zij beheerst technieken kunnen maken en hierdoor punten scoren. In de finalepartij tussen Rune van Dijk en Mayiniti Zondervan in poule 2 was de score na twee minuten gelijk, en hierdoor werd er één minuut verlengd. Na deze minuut was de score nog gelijk en hierna werd degene die als eerste een punt scoorde, de winnaar.
Het breken is altijd het laatste en mooiste onderdeel van een wedstrijd. Twee vaders uit het publiek boden spontaan hun medewerking aan om de plankje vast te houden. Hier werden de mooiste technieken gebruikt om de planken te breken.
Er werd afgesloten met de prijsuitreiking en iedere deelnemer kreeg als aandenken nog een mooie medaille.

De uitslag was als volgt:
Hyungs (loopvormen):
Poule 1:
1. Sverre van Dijk, 2. Julia Schoot, 3. Martijn Brandsma
Poule 2:
1. Ben Wouda, 2. Ivar van Dijk, 3. Rune van Dijk
Poule 3
1. Hugo Bontes, 2. Lotte Huitenga, 3. Linda Agema
Dae Ryun (sparren):
Poule 1:
1. Mieke Huitenga, 2. Julia Schoot, 3. Martijn Brandsma
Poule 2:
1. Rune van Dijk, 2. Mayinti Zondervan, 3. Ivar van Dijk
Poule 3
1. Lotte Huitenga, 2. Hugo Bontes, 3. Eric Cuperus
Kyuck Pa (breken):
Poule 1:
1. Julia Schoot, 2. Mieke Huitenga, 3. Merle Cuperus
Poule 2:
1. Wail Ibn el Kadi, 2. Mayinti Zondervan, 3. Rune van Dijk
Poule 3:
1. Hugo Bontes, 2. Linda Agema, 3. Eric Cuperus

Nu kwam er nog een spannend moment: wie wint dit jaar de grote kampioenschapsbeker? Hugo Bontes had op alle drie de onderdelen een prijs gewonnen en mocht deze uit handen van Bauke Dijkstra ontvangen. Alle vrijwilligers kregen ook nog een klein aandenken voor hun medewerking aan deze middag.
De organisatie kan terug zien op een zeer geslaagde middag. Alles was, volgens vele toeschouwers, uitstekend georganiseerd, de sfeer was uitmuntend.

Op zaterdag 15 juli zijn er nog examens, daarna is vakantie tot 3 september. Tang Soo Do School Jip Kye Sohn geeft jeugd les op woensdagavond in IKC “Het Wad” en op donderdagavond in IKC “Het Noorderlicht”. Voor volwassen wordt er lesgegeven op de maandagavond. Mocht er belangstelling zijn; kijk voor de lestijden op www.tangsoodojks.nl of op www.sportinharlingen.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda