Voetbal

Jaarvergadering fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Vrijdag 11 december hield de fc Harlingen weer haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Om klokslag 20.00 uur opende voorzitter Willem Jan Kimp de vergadering en heette een dertigtal leden, waaronder de ereleden en oud voorzitters Henk Metz en Douwe de Vries, erelid Jan Helvrich, leden van verdienste Albert T?pfer, Sjoerd Helfrich en Syb Vogel en oud voorzitter van de beide moederverenigingen RKVV Robur en v.v. Harlingen Johan Erents, hartelijk welkom.

Na zijn welkomstwoord vroeg voorzitter Kimp de leden om staande de vergadering een minuut stilte in acht te nemen om de leden of familieleden van leden te gedenken die de fc Harlingen het afgelopen jaar zijn ontvallen, maar hierbij ook even stil te staan en in gedachten bij de families te zijn die op dit moment een moeilijke tijd doormaken door het leed wat hun gezin is overkomen.
Nadat de agenda van de vergadering was vastgesteld, werden de notulen van de jaarvergadering van 12 december 2014 doorgenomen en deze werden, met een enkele kleine opmerking, goedgekeurd. Na de mededeling dat enkele leden deze avond helaas waren verhinderd om de vergadering bij te wonen (onder afmelding en verontschuldiging voor het niet aanwezig zijn) en secretaris Arjan Noordeloos had gemeld dat er geen ingekomen stukken waren ontvangen, werden de jaarverslagen van de diverse commissies doorgenomen en ook deze werden met slechts hier en daar een lichte kanttekening door de leden goedgekeurd.
Hierna lichtte voorzitter Kimp de plannen van het bestuur toe, aangaande de verbouwing en uitbreiding van het clubhuis van de fc Harlingen. Hierop volgde een discussie over de noodzaak hiervan en na een toelichting hierop en de duidelijke uitleg dat dit echt noodzakelijk is werd besloten om deze plannen door te zetten. Hierbij gaven een aantal leden aan gaarne bereid te zijn om hier desgewenst samen met het bestuur verder in op te trekken vanuit de positieve invalshoek om geen kansen verloren te laten gaan.
Het volgende agendapunt was het financiële jaarverslag. Penningmeester René Metz liet wederom zien zeer goed met de centen om te kunnen gaan, want het zag er, zoals een goede penningmeester betaamd, weer uitstekend uit en het was duidelijk te zien dat de fc Harlingen een zeer gezonde vereniging is. Natuurlijk waren er ook hier wel enkele vragen vanuit de achterban, maar deze konden door de overzichtelijke manier van boekhouden nagenoeg allemaal - omdat penningmeester René Metz wegens omstandigheden helaas afwezig was - door voorzitter Kimp en secretaris Noordeloos naar tevredenheid worden beantwoord.
Daarna was het woord aan de kascommissie, bestaande uit de heren Sjoerd Helfrich, Johnny Homminga, Herman de Bruin en Johannes Dijkstra. Deze verklaarden bij monde van Sjoerd Helfrich dat zij de financiële huishouding van de fc Harlingen goed hadden doorgespit en dat zij hierin nergens een onvolkomenheid hadden kunnen ontdekken, waarbij opgemerkt dat zij aangaven zelden een zo’n goed uitziende boekhouding te hebben gezien. De heer Helfrich vroeg de leden namens de kascommissie dan ook om penningmeester Metz decharge te verlenen, wat met instemming onder een luid applaus werd gedaan. Nadat voorzitter Kimp de leden van de kascommissie voor hun diensten had bedankt, werd de nieuwe kascommissie benoemd en deze bestaat voor komend jaar uit de heren Herman de Bruin, Erik de Groot, Johan Erents en Ton van der Plas.
Nadat de financiële stukken waren goedgekeurd en de begroting 2015-2016 was doorgenomen stond de vaststelling van de contributie voor het seizoen 2016-2017 op de agenda en hier werd medegedeeld dat de contributie niet zal worden verhoogd, waardoor de fc Harlingen ook in het nieuwe seizoen de goedkoopste voetbalclub van Harlingen blijft.
Het volgende agendapunt van de agenda was de rondvraag en hier werd de leden de gelegenheid geboden om vragen te stellen aan het bestuur, van welke gelegenheid gebruik werd gemaakt door de heren Albert Kalkhuis, Johan Erents, Albert Töpfer, Koos Metz en Ton van der Plas.
Na een korte pauze, waarin de leden een consumptie door het bestuur werd aangeboden, werden deze vragen vervolgens tot ieders tevredenheid door de bestuursleden Eric Hoekstra, Jan Helvrich en voorzitter Kimp beantwoord.
Als volgend punt op de agenda stond de benoeming van nieuwe bestuursleden. Van de zittende leden van het bestuur hadden Werry Hoffmann (tweede secretaris), Folly Bijlsma (kantinezaken), Wessel Regtop (jeugdvoorzitter), Angela Zeelen (meisjes/vrouwen en PR) en Syb Vogel (algemene zaken) aangegeven tussentijds af te willen treden en niet herkiesbaar te zijn als bestuurslid, maar zij hadden daarbij wel aangegeven graag binnen de vereniging actief te willen blijven, waar het bestuur van de fc Harlingen dan ook heel blij mee is. Voorzitter Kimp bedankte hun dan ook welgemeend met een bloemetje en een enveloppe voor hun inzet.
En waar bestuursleden gaan, komen er natuurlijk ook weer nieuwe voor in de plaats en met volledige instemming van de leden werden Johannes Dijkstra (jeugdvoorzitter) en Siefko Jager (kantinezaken) als nieuwe bestuursleden benoemd. Binnen het hoofdbestuur zijn de functies PR en sponsoring nog vacant, maar het bestuur deelde mede Robbin Elzinga, die zichzelf daarop even kort voorstelde, bereid te hebben gevonden om de sponsoring op bestuurlijk niveau op te gaan pakken met daarbij de ambitie om volgend jaar tot het hoofdbestuur toe te treden.
Vervolgens vroeg voorzitter Kimp aan Henk Hobma en Berend Visser om naar voren te komen en na van beide heren een korte omschrijving te hebben gegeven van al het werk dat zij beiden eerst voor respectievelijk de RKVV Robur en de v.v. Harlingen deden en nu voor de fc Harlingen doen, deelde hij hun mede dat het bestuur van de fc Harlingen had gemeend om hun voor hun diensten te bedanken en hun beiden te benoemen als lid van verdienste van de fc Harlingen en dit werd met applaus van de vergadering bezegeld.
Hierna was het woord nog even kort aan Johan Erents en hij bedankte het bestuur en de vrijwilligers van de fc Harlingen voor hun inzet en het vele goede werk dat zij verrichten om van de fc Harlingen een mooie en bloeiende vereniging te maken. Als laatste was het woord nog eenmaal aan voorzitter Willem Jan Kimp en hij bedankte de leden voor hun komst en inbreng op deze vergadering en wenste een ieder alvast fijne feestdagen en een sportief, voorspoedig maar vooral heel erg gezond 2016 toe.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda