Sport

Huizenga trakteert Vrieswijk op koude douche

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De dammers van Excelsior spelen dit seizoen kwalificatiewedstrijden, om te bepalen wie er om het A- en B-kampioenschap strijden. Op 1 februari wordt de balans opgemaakt en gaat het echte werk beginnen. Voor de tweede speelronde van damclub Excelsior stonden afgelopen dinsdagavond vijf partijen op de rol.

Heersend kampioen Johan Beuker liet in zijn eerste kwalificatiewedstrijd nog niet het achterste van zijn tong zien. Hij speelde met twee vingers in de neus remise tegen oud-kampioen Jan Stelwagen. Nico Poelsma was een maatje te klein voor Elle van Keimpema, die alle registers opentrok om zijn tegenstander in rouw te dompelen. Rinze Postma kon zijn draai niet vinden tegen Klaas van Keimpema en was kansloos tegen de Sexbierumer. Joop Huizenga speelde met het mes tussen de tanden tegen Kor Vrieswijk, die ongeconcentreerd opereerde en een damslag om de oren kreeg.

Daarmee was het pleit beslecht, waarna Huizenga victorie kraaide. Koop de Vries had geen kind aan Jouke Geertsma, die in het beginspel kinderlijk eenvoudig blunderde en vervolgens met de staart tussen de benen De Koegelbult verliet. De doos van Pandora lijkt te zijn geopend voor de oude rollatorrocker. Na twee speelrondes zijn er drie spelers zonder puntenverlies: Joop Huizenga, Koop de Vries en drs. Klaas van Keimpema. Nico Poelsma, Jouke Geertsma en Rinze Postma zijn nog puntloos.

De uitslagen op een rijtje
Jan Stelwagen - Johan Beuker 1-1
Nico Poelsma - Elle van Keimpema 0-2
Rinze Postma - Klaas van Keimpema 0-2
Joop Huizenga - Kor Vrieswijk 2-0
Koop de Vries - Jouke Geertsma 2-0

|Doorsturen

Buienradar



Agenda