Sport

Hockeyclub naar interlands in Heerenveen

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen dinsdag verzamelde zich een grote groep HMHC-ers op de parkeerplaats bij de Stenen Man. Van jong tot oud, van F-jeugd tot veteranen. Op uitnodiging van trainer Maarten Salverda, die ook de Nederlandse zaalteams begeleidt, bezochten bijna 100 leden de interland-wedstrijden tussen Nederland en Polen. Zowel de dames als de heren speelden hun wedstrijd in Sportstad Heerenveen, wat een prachtige avond vol tophockey opleverde.

Dankzij vele ouders kon een lange rij auto’s richting Heerenveen vertrekken. Jongens en meiden die deels in het oranje waren, maar veelal ook in HMHC-shirts en de nieuwe hoodies uit de clublijn. In de uitverkochte zaal konden zij van heel dichtbij hun favorieten zien en na afloop een handtekening vragen of op de foto gaan. Een aantal meiden mocht de wedstrijd zelfs van heel dichtbij zien; zij waren gevraagd om ballenmeisje te zijn en stonden klaar om het spel snel weer te laten hervatten. Nederland won overigens zowel bij de dames (6-0) als bij de heren (7-5) van Polen. Beide teams zijn aan het trainen voor het zaal-WK. Al met al een zeer geslaagde avond!
 
Ook in Harlingen spelen vrijwel alle leden van HMHC in de winterperiode zaalhockey. Een sport die zich verhoudt tot veldhockey als zaalvoetbal tot veldvoetbal. Veel elementen en regels zijn gelijk, maar het vraagt een veel hogere handelingssnelheid en behendigheid. De jeugd ontwikkelt zich in de winter dan ook altijd snel. Interesse om zelf ook eens mee te doen met (zaal)hockey? Op zowel woensdag als vrijdag wordt er in de Waddenhal volop getraind. Op zondagen zijn er regelmatig wedstrijden die uiteraard vrij toegankelijk zijn voor publiek.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda