HMHC MB1 overtuigend herfstkampioen

Vorige week speelden de meiden van MB1 de laatste wedstrijd van de voorcompetitie, die bepaalt op welk niveau ze de rest van het seizoen worden ingedeeld. Alle voorgaande wedstrijden werden gewonnen en de laatste wedstrijd uit tegen Sneek was eigenlijk niet meer zo belangrijk.

Toch waren alle meiden gespannen voor de wedstrijd, want ze wilden ook deze laatste wedstrijd winnen om te laten zien dat ze echt kampioen zouden worden. En liefst met grote cijfers, wat ze hadden afgesproken met trainer Maarten.

Voor de rust bleek direct dat Harlingen sterker was dan Sneek. Toch bleef de schade voor Sneek beperkt tot 3 doelpunten, wat zeker ook kwam door hun uitstekende keeper. In de tweede helft liet Harlingen zien dat ze sterker hockeyden en een betere conditie hadden. Eindstand 0-12! Na afloop was er taart voor de meiden en de vele meegereisde supporters.
Na de herfstvakantie speelt MB1 een of twee klassen hoger. De indeling is nog niet bekend. Ongetwijfeld worden de tegenstanders dan een stuk pittiger, maar dat maakt het voor deze sportieve meiden alleen maar leuker.