HMHC heren 1 speelt eerste wedstrijd van het seizoen

Afgelopen zondag was de eerste wedstrijd van het seizoen voor de heren van de Harlinger hockeyclub. Ten opzichte van het vorige seizoen spelen er door vele mutaties veel nieuwe spelers in het eerste.

De eerste wedstrijd werd in Veendam gespeeld tegen hockeyclub Daring. Na een uitgebreide wedstrijdbespreking waren de Harlingers goed voorbereid om aan de wedstrijd te beginnen. Ze begonnen erg sterk en bleven volgens afspraak goed gedisciplineerd verdedigend spelen, waardoor de tegenstanders uit Veendam moeite hadden om hun eigen spel te kunnen spelen. Hierdoor konden de Harlingers vaak de bal veroveren en werden daardoor gevaarlijk in de aanvallende cirkel. Maar de doelpunten bleven uit in de beginfase. De bal werd door beide partijen veel ingeleverd door slordig spel, waardoor de wedstrijd gelijk opging. Na 24 minuten spelen, kreeg de thuisspelende ploeg een strafcorner, welke fraai werd afgerond. Hierdoor keken de Harlingers tegen een 1-0 achterstand aan.

In de minuten die volgden was duidelijk te zien dat door de plotselinge achterstand de Harlingers iets minder gedisciplineerd gingen hockeyen en zichtbaar het gedisciplineerde spel kwijtraakten. Hierdoor wist Daring een minuut later de 2-0 te maken en weer twee minuten later de 3-0.
Vervolgens stelden de Harlingers orde op zaken en herpakten zich, wat resulteerde in een strafcorner in de 32ste minuut, welke Onno-Jan Onnes wist in te tikken. Door een klein communicatieprobleem achterin gaven de Harlingers nog een strafcorner cadeau aan de Noord-Groningers, die zij vervolgens wisten te benutten en daarmee de ruststand op 4-1 wisten te brengen.

In de rust werden enkele wijzingen aan de speelstijl doorgevoerd wat de Harlingers moest helpen om Daring te bestrijden. Gedurende de tweede helft was de wedstrijd geheel gekanteld. De thuisploeg kwam totaal niet meer in hun spel en werden steeds verder teruggedrongen. Hierdoor kwam Harlingen meer in balbezit en werd het steeds gevaarlijker. Na 48 minuten spelen maakte Nanne Tjaarda, na een goede combinatie, een prachtige goal met een hard schot in de kruising. Nadat de 4-2 op het scorebord gekomen was, waren er nog veel kansen voor de aansluitingstreffer, maar die werden elke keer net gemist. Dit bracht de eindstand op 4-2.