HMHC Dames 1 zet puntjes op de i

Op de mooie zonnige dag van afgelopen zondag speelde HMHC Dames 1 een spannende wedstrijd tegen de nummer drie, Hardenberg. De Harlingers hebben dit seizoen al tweemaal tegen dit team gespeeld en speelden beide wedstrijden 2-2. Ze verwachtten daarom een uitdagende wedstrijd.

Nadat de mini’s van de week, Doutzen Bijlsma en Evelien de Keijzer, gescoord hadden, klonk het beginsignaal. Al binnen één minuut scoorden de Harlingers een slordig doelpunt na mooi samenspel en een mooie rebound. Vanaf dat moment bleven de Dames gevaarlijk op de helft van de tegenstanders. Orren Smeding en Hannah Veerle Touwslager wisten weer vele speelster voorbij te spelen en aanvallen op te zetten. In de eerste helft was het spel nog ietwat rommelig, maar de Harlinger dames bleven als een team spelen en strijden. Dit resulteerde in een ruststand van 3-0.

In de rust gaf de Harlinger coach nog enkele tips om de puntjes op de i te zetten. De dames namen dit aan en liet het publiek in de tweede helft prachtig hockey zien. Er ontstond mooi overspel en Bente Jongejans en Joyce Heida wisten het team vanuit de centrale as goed aan te sturen. Hardenberg werd af en toe gevaarlijk op het middenveld, maar raakten gefrustreerd wanneer Harlingen hen toch elke keer wist te stoppen. Invalster Pien van Smeerdijk sloot goed aan en wist meerdere keren op gigantische snelheid het achterlijntje te halen, waarnaar ook invalster Inge de Groot voor gevaar kon zorgen in de cirkel van de tegenstander. Uiteindelijk wist Harlingen nog tweemaal te scoren, wat de eindstand op 5-0 bracht.
Komende weken kunnen de Harlinger dames even uitrusten en hard trainen om vervolgens de eerstvolgende wedstrijd op 14 mei in Lemmer te spelen.