HMHC Dames 1 wint gemakkelijk in Dronten

DRONTEN - Dames 1 van de HMHC moest vrijdagavond spelen in Dronten tegen Flevoland. Het betrof een inhaalwedstrijd in verband met de asbestproblematiek van vorige maand. Het was nog 23 graden toen er werd afgefloten om 7 uur in de avond.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren voor de thuisploeg. Maar daarna namen de Harlinger dames het heft in handen. Het was Maruelle Luimes die met een zuivere hattrick de 0-3 ruststand op het bord bracht. Opvallend was het goede spel in de spits van B-juniore Orren Smeding. Ook haar teamgenoten Fabienne Klijn en Bente Jongejans speelden een prima partij.

In de tweede helft was het aanvankelijk weer Flevoland wat de aanval zocht. Dit keer leidde dat wel tot een doelpunt, 1-3. Even leek de HMHC het moeilijk te krijgen, maar al snel begonnen de aanvallen weer te komen van Harlinger kant. Goed doorzetten van Orren Smeding leidde tot de beslissende 1-4. Nynke Arends soleerde fraai langs de keepster en rondde bekwaam af; 1-4 was dan ook de eindstand.

Er moet nog gezegd dat er nogal wat strafcorners aan Harlingen werden onthouden en dat was jammer. Toch een prima overwinning in deze inhaalwedstrijd onder invalcoach Alex Nieuwland. De 4e plaats is nu in handen, vlak achter Steenwijk. Dat moet de volgende prooi zijn in de laatste vier competitieduels. De volgende wedstrijd is uit tegen Graspiepers.

Flevoland- Harlingen 1-4 (0-3)
Opstelling: Sophie Lenger, Hilde Nieuwland, Bente Jongejans, Michelle Klijn, Eva Smits (Fabienne Klijn), Tirza Wildeboer, Joyce Heida , Britt Jongejans, Nynke Arends, Hannamay Tjalsma, Maruelle Luimes (Orren Smeding); 0-1, 0-2 en 0-3 Maruelle Luimes, 1-4 Nynke Arends.