Sport

HMHC Dames 1 knokt zich naar overwinning

Door Jeroen Pietersma
Op de foto is het Dames 1 team van Harlingen te zien in hun mooie shirts gesponsord door het Oant Moarn Caf? van hoofdsponsor Piet Paulusma. Zij staan hier op de foto met een nieuwe ?vriend van Dames 1?, Supermarkt Plus Lunenborg. Zij voorzien de dames dit seizoen van de lunch na de thuiswedstrijden. Een zeer goede start dus van de nogal mistige zondag.

Deze goede start werd versterkt door de terugkomst van coach Lucas-Jan Hooijkaas na zijn operatie. Hij was gelukkig goed genoeg hersteld om de Dames vanaf de zijlijn bij te staan. Nu kon er gefocust worden op de wedstrijd tegen Meppel. Na de overwinning vorig seizoen op de toenmalige koploper Meppel beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De teams bleken duidelijk aan elkaar gewaagd te zijn. Toch viel daar het eerste goal voor Meppel door een strafcorner. Er werd door de Harlinger dames meer gecommuniceerd, waardoor er mooi overspel ontstond, wat resulteerde in de gelijkmaker door Sterre de Ruyter. Na mooie acties en doorzettingsvermogen van Monica Schaafsma belandde de bal uiteindelijk bij Hannah Touwslager, die de bal voor de tweede keer in het doel van de tegenstander wist te leggen. Het stond 2-1 voor de thuisploeg.
Nynke Arends wist Harlingen op een dikkere voorsprong te brengen door de bal achterin te onderscheppen en vervolgens het halve veld over te lopen en de bal in het doel te schieten. Ook Meppel kwam steeds dichterbij en creëerde zo nog een strafcorners, die resulteerde in een doelpunt. De ruststand was 3-2.

Na de rust is altijd te merken dat de dames van Harlingen wat vermoeider worden, maar toch knokten ze tot het einde. Mooie rushes van Orren Smeding en Hannamay Tjalsma zorgden voor het vierde, en laatste doelpunt van de thuispartij, gescoord door Hannamay. Toch wist ook Meppel nog een keer te scoren door middel van een strafcorner. De Harlinger Dames zullen de komende tijd dus nog even goed moeten trainen op de strafcorner tegen. De eindstand was 4-3. Daarbij mag niet onvermeld blijven dat de terugkomst van Bente Jongejans na haar blessure weer een dikke aanwinst was achterin. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Hardenberg op het programma om 12.45 uur aan de Westerzeedijk.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda