Sport

Harlinger Hockeyclub weekoverzicht

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de vernieuwing van het veld aan de Westerzeedijk. Het resultaat mag er zijn! Een prachtige nieuwe mat en nieuw hekken. Helaas een week te laat voor de start van de competitie, maar dat mocht afgelopen weekend de pret niet drukken. Eindelijk kon er weer gehockeyd worden!

Komende zondag zal het veld officieel in gebruik worden genomen. Wethouder Harry Boon en Piet Paulusma zullen dit op ludieke manier verzorgen om 13.00 uur. Daarvoor zullen de veteranen om 11 uur hun seizoen aanvangen tegen Coevorden. Na de opening zal om 13.30 Dames 1 in het strijdperk treden tegen Sneek
Afgelopen weekend werd er weer volop gespeeld door de diverse teams
Jeugd
Jongens A1 verloor speelde uit in Heerenveen en verloor van Quick Stick. Benieuwd hoe dit toekomstige heren 1 het er dit seizoen zal afbrengen. Jongens B1 startte voortvarend met een overwinning in en tegen Eelde. Helaas lukte dit het jonge C1 team niet en was Emmen een maatje te groot. Jammer dat de tegenstander het nodig achtte er drie doelpunten bij op te tellen omdat Harlingen te laat arriveerde.
Meisjes B1 dat dit jaar nauw samenwerkt en traint met Dames 1 was nog wat onwennig in de nieuwe samenstelling en verloor in Groningen. Meisjes C2 speelde al de tweede wedstrijd van het seizien en na de 9-1 van vorige week werd ook nu overtuigend gewonnen. Voor Meisjes D1 was het een spannende zaterdag. Voor het eerst speelden ze op een heel veld, en hoe! Met 2-1 werd er gewonnen en de winnende treffer viel in de laatste seconden uit een strafcorner!
Jongste Jeugd
Afgelopen zaterdag begon het seizoen ook weer voor de MixE81 met de uitwedstrijd in Drachten tegen de Graspiepers ME81. Na slechts twee keer trainen waarvan maar één keer op het nieuwe hockeyveld, stonden de jongens en meiden weer te trappelen om te mogen spelen. Nu ze een achttal zijn, spelen ze ook met strafcorners, die waren op de laatste training gelukkig geoefend. Dat bleek ook in de wedstrijd, de strafcorners werden goed genomen en resulteerde zelfs één keer in een doelpunt. Het veld is nu ook breder maar dat moest nog erg wennen. Na een ongelukje aan de kant van de Graspiepers, werd Arwen de tweede helft ook nog uitgeleend aan de tegenstander. De spelers voorin, Sanne, Meike, Jiske en Wies, werkten goed samen waardoor er 4 doelpunten gemaakt konden worden. In de achterhoede en op het middenveld stonden Esmee, Boy, Gijs, Arwen en Magali ook sterk te spelen waardoor Jens als keeper het soms rustig had. Toch kreeg Jens ook 4 doelpunten om de oren, waardoor het spel eindigde in een 4-4 gelijkspel.
 
Meisjes E8-2 en Meisjes E6 wisten beiden te winnen. De jongens D8 wisten zelfs de dubbele cijfers te halen tegen Sneek. De F meisjes tenslotte verloren hun eerste wedstrijd maar lieten prima spel zien.

Uitslagen afgelopen weekend
Jongens A1 – Quick Stick 2-5
Jongens B1 – Eelde 7-5
Jongens D1 – Emmen 2-10
Meisjes B1- GHBS 1-5
Meisjes D1 – Quick Stick 2-1
Fjeugd meisjes– Quick Stick 2-6
Mix E8-1- Quick Stick 3-2
Meisjes E8-2 – Meisjes E6-3 2-1
Meisjes E6 – Sneek 2-1
Jongens D8-1 – Sneek 10-1
Programma thuiswedstrijden

Dames 1 – Sneek zondag 13.30
Veteranen – Coevorden zondag 11.30
Met om 13.00 uur feestelijke opening nieuw veld.

F jongens - Graspiepers zaterdag 9.30
Meisjes E6-2 – Sneek zaterdag 9.30
Mix E8-1 – Quick Stick zaterdag 9.30
Meisjes D2 - Graspiepers zaterdag 11.00
Jongens C1 – Groningen zaterdag 12.45
Jongens B1 – Leeuwarden zaterdag 14.15
Meisjes B1 – Sneek zaterdag 16.00

|Doorsturen

Buienradar



Agenda