Sport

Harlinger Hockeyclub weekoverzicht

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen weekend werd er weer volop gespeeld door de diverse teams aan de Westerzeedijk en bij uitwedstrijden.

Veteranen
De veteranen speelden in en tegen Sneek. De strijd ging lang gelijk op. Harlingen kwam op voorsprong door een prachtige strafcorner variant van Niels Kappert. Na de 1-1 viel ook snel de 2-1 voor Sneek. Helaas lieten de scheidsrechters na om de wedstrijd strak te leiden. Hierdoor vielen gele en rode kaarten te noteren, vreemd genoeg alleen aan Harlinger kant voor praten. In de 2e helft was daardoor van een wedstrijd geen sprake meer en liep Sneek uit naar 5-1.

Jeugd
Jongens A liet na een dikke overwinning vorige week wederom een dikke nederlaag volgen. Het team heeft moeite een constant niveau te halen. Meisjes B2 won wederom en is nu trotse koploper. Meisjes C1 won voor het eerst sinds de herfststop en lijkt de draad weer op te pakken.

Na vele mooie weekenden, werd er zaterdag door Meisjes D1 gespeeld op een ‘natuurlijk’ waterveld. Toen de dames tegen Lemmer stonden opgesteld, was het gelukkig droog. Helaas ging de Sinterklaasintocht aan de meiden voorbij, toch wat zenuwachtig gingen de twee2 teams van start. Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week werd er wat rommelig gehockeyd en liepen de meiden zich steeds vast in de mooie duels. De ruststand was 0-0.

Na een goeie peptalk van de coach en een appeltje voor de dorst werden de dames wat feller. Het team uit Lemmer was goed maar Harlingen was beter, gelukkig lieten ze dat zien met twee mooie doelpunten. De achterhoede stond goed te verdedigen en keepster Blanca zorgde dat Lemmer met nul punten naar huis ging. De twee scheidsrechters Alex Nieuwland en Maarten Veenstra zorgden voor een goede en sportieve wedstrijd. De beide coachen Kyra Landsmeer en Berber Ishtiaq waren trots en tevreden met de 2-0 overwinning. Zaterdag a.s. spelen de dames uit tegen Sneek. Meisjes D2 redde het niet tegen koploper Hoogeveen, 0-6.

Jongens B1 wisten wederom te winnen en blijven om de bovenste plaatsen meedoen. Jongens C1 hielden lang stand tegen het sterke en fysieke Emmen, maar na een 0-1 ruststand werd het toch 0-4.

Meisjes F1 wonnen van de Mix F van Quick Stick. Wat een spannend gevecht was dat. We waren goed aan elkaar gewaagd. Extra spannend omdat we voor het eerst de twee, zeg maar vaste teams hadden losgelaten. De later ingestroomde meiden zijn niet meer te onderscheiden van de oude en dus tijd om de opstelling continue overhoop te gooien, om te zien wie waar het lekkerst aard.

Geeft wel extra druk want wat moet je waar doen. Voor achter hadden we gezegd, via de zijlijn uit verdedigen. Evelien en Elin deden dit goed waardoor geen een keer balverlies. Sterker nog al moest Elin van over het midden naar de zijlijn rennen, met een prachtige boog dreef ze de bal naar de zijlijn om hem vervolgens strak in de stick van Pien of Liesse te spelen. Die beide, door vel afpak spel hun inzet beloont zagen met een goal. Aan de andere kant was Lotte de verrassing. Met drang gecoacht (was vast die mannenstem die het hem deed), werd Lotte getriggerd om mee naar voren te komen. Rennend naar haar plek, neemt Quickstick uit en hops in de stick van Lotte die hem in de run meeneemt en hem zo in het goal gooit. Verdiend 5-3 met mooi samenspel vond de trotse coach. Volgende week laatste wedstrijd uit tegen Drachten..


Uitslagen afgelopen weekend
Dames1 – Meppel 4-3
Veteranen- Sneek 1-5
Jongens A1 – Leeuwarden 1-8
Jongens B1- Groningen 5-3
Jongens C1 – Emmen 0-4
Meisjes B2- Sneek 2-0
Meisjes C1- Daring 4-2
Meisjes D1 – Lemmer 2-0
Meisjes D2 – Hoogeveen 0-6

Meisjes E8-2 – Quick Stick 4-0
Meisjes E6 – Quick Stick 4-2
Mix E2 – Steenwijk 8-0
Jongens D8- Lemmer 9-3
F jongens- Sneek 0-8
F meisjes – Quick Stick 5-3
F3 Jeugd – Sneek 0-8


Programma thuiswedstrijden

F meisjes3- Lemmer zaterdag 9.30
ME6-1 – Sneek zaterdag 9.30
Mix8-1 – Sneek zaterdag 9.30
Meisjes B1- Daring zaterdag 11.00
MeisjesB2 – Lemmer zaterdag 12.45
Jongens B1- Steenwijk zaterdag 16.15

|Doorsturen

Buienradar



Agenda