Harlinger Hockeyclub weekoverzicht

Dames1 en veteranen
Dames 1 speelde haar derde wedstrijd van het seizoen. In de voorcompetitie werd het thuis opgenomen tegen Steenwijk. De gasten kwamen veel feller en scherper uit de startblokken en al heel snel stond er 0-2 op de borden. Enigszins van de schrik bekomen begonnen de Harlinger dames steeds beter te spelen. Voor rust kwam daardoor via Daphne Switynk de 1-2 tot stand. Na rust drukte de thuisploeg Steenwijk terug op eigen helft. Eigenlijk kwamen ze nauwelijks mee van hun eigen helft, maar een onachtzaamheid in de defensie leidde toch tot de 1-3. Wat Harlingen daarna ook probeerde het lukte niet meer. Zelfs 12! Strafcorners brachten geen doelpunt. De conclusie was dan ook: Goed gespeeld maar met lege handen!
De veteranen speelden zondag thuis tegen GHBS. In een wedstrijd die echt twee kanten op kon trokken de gasten met 1-3 aan het langste eind. Doelpunt voor Harlingen door Daniel Schaaf sr uit een strafbal.

Jeugd
Jongens A1 had geen kind aan tegenstander GHBS en walste er met 7-0 overheen. Jongens B1 speelde de laatste wedstrijd voor de herfststop uit tegen Roden. De jongens stonden al stevig op kop maar om herfstkampioen te worden moest de laatste wedstrijd in en tegen Roden wel gewonnen worden. Met een positieve inzet en de wil om te winnen begon Harlingen de eerste helft. Vanaf het begin werden er veel kansen gecreëerd maar een zeer goede keeper van Roden wist alle doelpogingen af te wenden. Uiteindelijk na 20 minuten viel het welverdiende doelpunt voor Harlingen. De eerste helft eindigde uiteindelijk met een ruime 0-3 voorsprong.
In de tweede helft probeerde Roden zich te herpakken. Maar door een goede verdediging en teamspirit wist Harlingen de spitsen weer te bereiken en liep het uiteindelijk uit naar een mooie 0-7 overwinning. Ongeslagen herfstkampioen! Veel inzet en karakter toonden de jongens. Nu op naar de reguliere competitie.

Jongens C1 redde het niet in het verre Veendam en mag de laatste wedstrijd voor de herfststop thuis tegen Leeuwarden nog 1 keer aan de bak. Meisjes B1 begint op elkaar ingespeeld te raken en won voor de tweede keer op rij. Meisjes B2 kon niet achter blijven en behaalde haar eerste punt in een spannende wedstrijd tegen Lemmer. Meisjes C1 won voor de vijfde keer op rij. De voorcompetitie is al lang beslist maar de meiden willen natuurlijk ongeslagen herfstkampioen worden. Zowel Meisjes D1 als Meisjes D2 wonen hun wedstrijden. D2 staat bovenaan de ranglijst.
De hockeysters D1 hebben zaterdag met 3-1 van Lemmer gewonnen. De openingstreffer was wel voor Lemmer. De achterstand werd snel hersteld door een geweldige treffer van Harlingen. De ruststand was 1-1. Harlingen kwam sterk terug na de rust. Helaas werd er niet gescoord uit de goed geoefende strafcorners. Anita kwam door een mooie assist van Roos, aangegeven door Silke, oog in oog met de keepster van Lemmer en scoorde. Een fantastisch schot op doel van Merle werd helaas afgekeurd, deze bal was te hoog in geslagen, dus gevaarlijk spel. Britt, Robin, Nienke hadden goed balbezit en Lemmer had het nakijken. Achterin stonden Edine, Mette en Selma hun mannetje, ook hier had Lemmer weinig kans. De ballen van Lemmer werden keurig uit het doel gehouden door keepster Blanca. De meiden lieten nog een knap stukje teamwork zien en het publiek kon genieten van het laatste doelpunt. 3-1 voor Harlingen was een welverdiende en sportieve uitslag.

De meiden van MD2 blijven maar winnen! Afgelopen zaterdag werd het in Sneek zeer terecht 0-7. Ook nu was Harlingen (veel) sterker. Sneek heeft uiteindelijk twee kansen gekregen, maar keeper Senna stond op de goed plek. De Harlinger meiden speelden sterk en aanvallend. Aanvallen gingen vanuit de verdediging, via het middenveld zo naar de spitsen die al in de cirkel klaar stonden. De doelpunten werden deze week gescoord door Inge, Inge, Noa, Merthe, Hilde, Dilwien en Hilde.Komende zaterdag spelen de meiden de laatste wedstrijd van de voorcompetitie. Bij winst zijn ze eerste in de poule en daarmee 'herfstkampioen'! Na de herfstvakantie wordt de MD2 dan nieuw ingedeeld in een hogere poule. De meiden krijgen dan vast meer tegenstand!