Harlingen weer met lege handen

DRACHTEN - Het is het vlaggenschip van fc Harlingen zondag niet gelukt om ook tijdens het tweede bezoek in Drachten de punten mee naar huis te nemen. Ondanks de goede start stonden de ouwe seunen aan het einde van de rit met lege handen.

Rond half drie floot scheidsrechter Brussen voor het begin van het duel. Harlingen ging voortvarend van start en kwam al binnen vijf minuten op voorsprong. Een vrije trap van Harlingen kwam binnen de beruchte lijnen tegen de hand van een Drachtster verdediger en de leidsman kon hierop niets anders doen dan een strafschop geven. Deze werd door Arjan Outhuyse onberispelijk binnen geschoten: 0-1. Een lekker begin voor de gasten.

De vreugde duurde echter niet lang, want vijf minuten later werd er niet verdedigd achterin bij Harlingen, waardoor Drachten de vrije man vond en deze kopte van dichtbij de bal hard tegen de touwen: 1-1. Halverwege de eerste helft liepen de ouwe seunen alweer achter de feiten aan toen de thuisploeg ook met hun tweede schot doel trof en er 2-1 op het scorebord kwam. Harlingen kreeg ook wel mogelijkheden, maar het laatste zetje bleef uit. Een voorzet van Janbauke Tolsma was net te hoog om binnen te koppen en toen Lee-Roy Purvis na een half uur een vrije trap mocht nemen namens Harlingen, belandde de bal op de paal. Tot de rust werd niet meer gescoord, waardoor er met een achterstand thee werd gedronken.

De tweede helft kende weinig hoogtepunten. Eén van de weinige hoogtepunten was de inzet van Kenneth Dijkstra. Hij was aan Harlinger zijde de beste man van het veld. Hij was het die na een uur goed doorkwam en de bal voorgaf, maar de pech had dat de keeper zijn inzet onderschepte. Toch hoefde Harlingen niet te verliezen en Harlingen had op basis van het spel een punt verdiend. Temeer omdat Drachten er voetballend weinig tegenoverstelde. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg een hoekschop. Deze kwam gevaarlijk voor het doel, maar de Harlinger goalie reageerde alert. Het was die zelfde doelman die zeven minuten voor het einde gruwelijk in de fout ging en de bal zomaar inleverde bij een tegenstander, die de bal voorzette op een vrije man, die van dichtbij simpel 3-1 aantekende. Hiermee was het duel beslist. Dat Stefan Adema in blessuretijd nog de 3-2 maakte, was slechts interessant voor de statistieken.

Voor de Harlingers breekt nu even een rustperiode. Komend weekend is er een beker/inhaalronde en het weekend daarop heeft het eerste elftal een ronde vrij in deze poule met dertien clubs. Het eerstvolgende duel staat dus gepland op zondag 6 november. Dan is er een thuiswedstrijd tegen vv Friesland. Dat duel begint om 14.00 uur.