Sport

Hardlopen in opkomst dankzij Fit Mei Femke

Door Jeroen Pietersma
BURGUM - Afgelopen zondag werd in Burgum de achtste Burgumrun georganiseerd, op het terrein van de elektriciteitscentrale aan de Koumarwei. Deze loop trok ditmaal veel meer deelnemers, omdat Omrop Fryl?n in het kader van Simmer in Frysl?n een hardlopersprogramma onder de naam ?Fit mei Femke? had georganiseerd. Men kon via dit hardloopprogramma trainen voor 5 of 10 kilometer hardlopen en daar werd veel gevolg aan gegeven.

Naast de twee kortere afstanden kon men kiezen voor de 16 kilometer, maar dat was meer voor de getrainde lopers.
Zondagmiddag werd het verrassend warm rond het startterrein, waar Jan Kooistra van SV Friesland speakerde. Men had het gezellig aangekleed met allerlei kraampjes met kleding en hapjes. Ook kon je na afloop gemasseerd worden.
Dat leidde zondag tot een recorddeelname van 935 lopers.

Het parcours rond Burgum en omstreken was erg fraai, veel schaduwrijke stukken bos, af en toe onverhard terrein en veel mensen langs de kant, mede door het mooie weer. Herman Geritz uit Midlum liep de langste afstand en was vol lof over het mooie parcours. “De onverharde stukken waren prachtig om te lopen als trail liefhebber,” was zijn commentaar. Herman was tevreden over zijn loop en liet een tijd van 1.15.13 noteren; goed voor de 45e plaats van de 171 lopers op deze afstand. Anita van der Wal uit Harlingen genoot iets minder genieten van de modderpaden, maar bestempelde deze loop desondanks als zeer fraai. Anita liep een tijd van 1.28.04, goed voor de 102e plaats. Dorus Drost uit Harlingen liep ook deze afstand en had hier 1.30.06 voor nodig, goed voor plaats 117. Esther van der Pol werd 166e in een tijd van 1.46.08.

Vooruitblik: Aanstaande zondag organiseert SV Friesland in Boksum de Tien van Boksum. Afstanden zijn 5 en 10 kilometer. Aanvang:11.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda