Sport

Gup examens Tang Soo Do School Jip Kye Sohn

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdagmiddag waren er examens voor de gekleurde banders van Tang Soo Do School Jip Kye Sohn.Het examen was in IKC Het Noorderlicht.

Het examen voor de jeugd met een witte band begon om 13:00 uur. De kinderen hadden hun ouders, opa en oma en zelfs vriendjes en vriendinnetjes meegenomen om hun aan te moedigen. Het examen begon met een spelletje als warming-up en om de spanning te breken. Hierna lieten ze verschillende hand- en traptechnieken zien, loopvormen, traptechnieken tegen een kussen en sparren. Het laatste onderdeel ‘het breken’ was voor iedereen een moment waarop zij konden laten zien dat de techniek beheerst werd. Hierna werd het verlossende woord gesproken door Master Marja dat iedereen geslaagd was. Op maandagavond hebben er ook nog enkele leerlingen examen gedaan. Twee leerlingen hebben in de aflopen weken een enorme groei doorgemaakt en lieten dat hier ook zien. Een oorkonde hiervoor kreeg Ben Wouda en Foeke de Boer. Op maandagavond werd er ook een oorkonde uitgereikt aan Mieke Huitinga.

De geslaagden voor de 9e Gup: witte band met 2 oranje strepen zijn: Jara Edwards van Muyen, Ben Wouda, Merle Cuperus, Oden Zondervan, Leon Gall, Foeke de Boer.

Geslaagden van de maandagavond 9e Gup: Mieke Huitinga, Lotte Huitinga, Mayinti Zondervan, Eric Cuperus,

Om 14:00 uur stond de volgende groep al klaar voor het examen. Dit was de jeugd die voor 8 t/m de 6e gup (oranje, oranje streep en groen) examen aflegde. Precies op deze examendag was Ivar van Dijk jarig en hij werd toegezongen door iedereen. Hierna werd er begonnen met een spel, als warming-up en om ook hier de spanning te breken. Hierna lieten deze leden moeilijker hand- en traptechnieken zien. Hogere loopvormen, sparren en ook moeilijke breektesten. Bij het breken waren de leerlingen super geconcentreerd omdat zij hier twee plankjes moesten breken, één met de hand en één met de voet.

Alle plankjes ging bij iedereen in één keer doormidden. Na nog een paar theorie vragen gesteld te hebben, kreeg iedereen te horen van Master Bauke dat ze allemaal geslaagd waren. Hier waren ook twee leerlingen die vanaf hun vorige examen een enorme groei hebben doorgemaakt en deze kregen ook hiervoor een oorkonde. Dit waren Wail Ibn el Kadi en Jacob van der Pol.

Geslaagd voor 8e gup, oranje band: Jeffry Broersma, Mirthe van der Velde, Hugo Bontes, Jacob van der Pol.

Geslaagd voor 7e Gup oranje band met twee groene strepen: Zoey Wolberts, Roan Beers, Frederique la Fleur van Dalen, Mariline La Fleur van Dalen, Linda Agema, Rune van Dijk.

Geslaagd voor 6e gup groene band, Ivar van Dijk, Wail Ibn El Kadi.

Voor het examen panel was dit nog niet het einde. Er kwam nog een groep examen doen. Dit was de volwassengroep die op de maandagavond traint. Deze groep had examen van 15:00 tot 17:00 uur. Hier werd er examen gedaan van witte band met oranje streep tot donkerblauw. Donkerblauwe band is voor degene die hierna opgaat voor het zwarte band examen. Deze leerling moest ook veel meer laten zien zoals gevorderde handtechnieken maar ook hogere loopvormen en loopvormen met een lange stok (bong) en met meerdere tegenstanders sparren.

De geslaagde voor 8e Gup, oranje band zijn: Femke Dijk, Renate Wouda, Amber Dreef, Tim Miedema

Voor 5e gup groene band met twee bruine strepen zijn geslaagd: Sanne Kroese, Joas van Dijk, Hieke Bijlsma van Stormbroek.

Voor 4e gup, bruine band: Roan van Stormbroek.

Voor Cho Dan Bo (donkerblauwe band): Donja Jorna.

Tang Soo Do School Jip Kye Sohn doet in januari 2016 ook weer mee met de actie van de gemeente ‘Doe mee, Sport is oké’. De inschrijving hiervan is gesloten, maar mochten er nog kinderen zijn die nog graag mee willen doen: er is op woensdagavond van 18:30 tot 19:30 uur nog plaats in IKC ’t Wad aan de Midlumerlaan. Inschrijven kan op www.tangsoodojks.nl en vermeld bij actie ‘ik doe mee’ en je krijgt ook vier gratis lessen. Voor kinderen van ouders die niet voldoende financiële middelen hebben om hun kind te laten sporten is er een bijdrage aan te vragen bij het Jeugdsportfonds. Meer info op www.tangsoodojks.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda