Sport

Girls Only spelregelavond bij Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Steeds meer meisjes vinden het leuk om te gaan voetballen. Ook Zeerobben merkt dat en plukt daar de vruchten van. Inmiddels is de jeugdafdeling met een E-team, twee MD-teams en twee MC-teams snel groeiend. Voeg daarbij nog de twee vrouwenteams en het succes is compleet. Omdat veel nieuwe meisjes zich aanmelden, leek het de vereniging een goede zaak om voor iedereen een spelregelavond te organiseren. Afgelopen dinsdag was het zover.

Coördinator van de meisjesafdeling, Dirk Beverlo had voor deze spelregelavond scheidsrechter Marja Adema uitgenodigd. Zij fluit op derde klasse-niveau haar wedstrijden en vulde de avond met veel praktijkvoorbeelden. Ruim dertig meisjes in de leeftijd van 8 tot 15 jaar en zeven moeders kregen van Marja les in de spelregels en het toepassen daarvan in de praktijk. Karin Zwart zorgde voor een heerlijke traktatie en Frisia bood spekjes aan, die natuurlijk allemaal werden opgegeten.

Nadat het praktijk-gedeelte was afgerond werden er vele filmpjes getoond met
situaties waarin de spelregels werden toegepast. Daarna volgde een heuse quiz die na zeven rondes twee winnaars opleverde. De meiden kregen een bidon van de KNVB en een wedstrijdbal in paarse kleuren. Rond 20.45 uur bedankte Arjen Miedema iedereen voor de deelname aan deze leerzame avond. Marja Adema en Karin Zwart kregen namens het jeugdbestuur nog een leuke attentie. Een avond die voor herhaling vatbaar is en waaraan Zeerobben in samenwerking met de KNVB graag weer aan meewerkt.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda