Sport

Geslaagde kaatspartij ondanks de regen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zondag vond onder erbarmelijke weersomstandigheden de ?Nr. 1 Hypotheekpartij? plaats op het kaatsterrein van kv Eendracht. Twee tegen twee met de zachte bal, zowel voor dames als voor heren. Om 11.00 uur gingen de deelnemende parturen van start.

Ondanks het ongunstige weer waren er toch nog 22 herenparturen en 12 damesparturen. Het kaatsen met twee deelnemers geeft toch een heel andere dimensie aan het kaatsen. Met name in het tussenspel was het heel vaak genieten. Bij zowel de dames als de heren waren spannende partijen te bewonderen. De meeste toeschouwers hadden een plaatsje bemachtigd in de kantine, van waaruit zij mooi zicht hadden op de perken die in noordelijke richting waren gelegd. ’s Middags klaarde het af en toe wat op en werden de banken die langs de lijn stonden weer met toeschouwers gevuld.

Bij de dames waren Nancy Boomstra en Marianne Bierema ongenaakbaar. In de finale hadden zij geen kind aan het partuur Stephanie de Vries en Marije Agema (5-0 en 6-4).
De finale bij de heren ging tussen partuur 5: Lowie Quisenaerts en Patrick Sjollema tegen partuur 16 met Bennie Zeilmaker en Peter Kwast. Partuur 5 leek direct al af te stevenen op een overwinning. Bij de stand 5-1 en 6-6 leek de overwinning dan ook een feit. Maar partuur 16 zette alle zeilen bij en wist nog goed terug te komen tot 5-4. Maar toen was de pijp bij Bennie en Peter blijkbaar leeg. Met een paar goede zitballen wisten Lowie en Patrick de overwinning naar zich toe te trekken.

Om 17.00 uur kon voorzitter Jan Nieuwenburg de prijzen, waardebonnen en kransen voor de eerste prijswinnaars, met een babbeltje uitreiken. Bijzonder veel dank aan de vrijwilligers die deze partij mogelijk maakten. Maar ook grote hulde voor de twee scheidsrechters Tjibbina Postma bij de dames en Age Tichelaar bij de heren. Zij stonden de hele dag in de regen, zowaar geen pretje. “Ik bin nat tot in ’t kruus”, liet Age na afloop weten en spoedde zich naar huis voor een warme douche. Tot slot wees voorzitter Nieuwenburg nog even op zondag 24 augustus. Vanaf 11.00 uur vindt dan het ‘Pearkekeatsen’ m/v met de zachte bal plaats.

Dames
1) Nancy Boomstra en Marianne Bierema, 2) Stephanie de Vries en Marije Agema en 3) Nynke Agema en Saskia Agema. Verliezersronde: 1) Anja Junior en Albertha Munninksma en 2) Debbie Haarsma en Theo Tolsma.

Heren
1) Lowie Quisenaerts en Patrick Sjollema, 2) Bennie Zeilmaker en Peter Kwast en 3) Edwin Keijzer en Laurens Looijenga. Verliezersronde: 1) Harry Mons en Chris Outhuyse en 2) Walter Brander en Eddie Spoelstra.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda