Sport

Genomineerden Hotze Schuil-trofee bekend

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De drie genomineerden voor de sportprestatie van 2015 zijn bekend: Dylan Drenth, Noa Teuben en Jan Hoogland. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen op 4 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Dylan Drenth is voetballer in het eerste van Zeerobben en kaatser bij de Kaatsvereniging Eendracht. In 2015 heeft Drenth met zijn voetbalteam een periodetitel veroverd en is als kaatser derde geworden op de PC. Daarnaast heeft Drenth met zijn partuur twee wedstrijden in de hoofdklasse kaatsen gewonnen.
Jan Hoogland beoefent al jaren de duivensport. In 2015 is Hoogland op provinciaal niveau onder andere tweede geworden op de korte afstand en zesde op de middellange afstand. Op nationaal niveau draait Hoogland ook goed mee door onder andere negende te worden op de korte afstand. Zie ook elders in deze krant.
Noa Teuben zwemt bij de Vikings. In 2015 is Noa op vier zwemafstanden Nederlands kampioen geworden. Ze heeft in de categorie ‘meisjes tot 10 jaar’ twee Friese records op haar naam staan en het Nederlandse record op de 50 meter geëvenaard.

Jarenlang verzorgde de stichting Sportpromotie Harlingen een jaarlijkse verkiezing van onder meer de sporters van het jaar. In het jaar 2000 was de laatste verkiezing: de sportpersonen van de eeuw. De gemeente en de stichting willen nu de verkiezing van de sporter van het jaar nieuw leven inblazen. De wisseltrofee is vernoemd naar één van de belangrijkste sporters die Harlingen heeft gekend. De trofee is een bronzen beeld van Hotze Schuil, beschikbaar gesteld door de stichting Ouwe Seunen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie maakt de voorzitter van de stichting Sportpromotie Harlingen, Gerben Boskma, de winnaar bekend.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda