Sport

Gebroeders Heeres & Zn. Generaal Kampioen 2014

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Tijdens een feestelijke maar sobere bijeenkomst werden in het gebouw van PV De Postduif vorige week de prijzen van het seizoen 2014 uitgereikt. Jan, Willem en Frederik Heeres werden Generaal Kampioen Onaangewezen. Het Generale Kampioenschap Aangewezen was voor Sjouke van der Boom. Andries Wijkstra werd gehuldigd vanwege vijftig jaar (!) lidmaatschap.

?PV De Postduif te Harlingen is een bloeiende vereniging van liefhebbers van de postduivensport. Het is de leden van deze vereniging te doen om duiven die sneller op hun hok terugkeren dan de duiven van de concurrentie. De postduivensport is een hobby die een inzet van zeven dagen per week vergt en bovendien een grote kennis van zaken.

Ondanks de broodje-aap-verhalen die hierover worden verteld, levert de sport slechts veel eer en gladiolen op. Het wedstrijdseizoen loopt van april tot en met september. De vluchten worden voor het merendeel in het weekend gevlogen. In Harlingen zijn twee verenigingen: PV De Postduif is van die twee de grootste met 28 leden. Deze leden doen mee aan de wedstrijden vanaf 16 vlieghokken die zich bevinden in Harlingen en de nabije omgeving.

In 2014 waren Jan, Willem en Frederik Heeres over het gehele seizoen de meest succesvolle liefhebbers van PV De Postduif. De onderstaande uitslag is berekend door een professionele rekenaar. Bij de zogenaamde aangewezen kampioenschappen gaat het erom dat de postduivenhouder voorspelt welke van zijn deelnemende duiven in de prijzen zal vallen. Het is niet geheel toevallig dat dit ook in 2014 het beste werd gedaan door Sjouke van der Boom die in en buiten zijn vereniging een grote reputatie heeft op het gebied van duivenkennis.

Uitslag seizoen 2014 PV De Postduif Harlingen:?Vitesse Onaangewezen: 1. Sjouke van der Boom 2. Cornel Van Andel 3. Gebr. Kwast & Zn. 4. Feike en Eelco Feikema 5. Van Andel Van Velzen. Vitesse Aangewezen: 1. Cornel Van Andel 2. Van Andel Van Velzen 3. Gebr. Kwast & Zn. 4. Auke Halma 5. Sjouke van der Boom. Duifkampioen Vitesse: Van Andel Van Velzen. Midfond Onaangewezen: 1. Gebr. Heeres & Zn. 2. Van Andel Van Velzen 3. Gebr. Kwast & Zn. 4. Auke Halma 5. Cornel Van Andel. Midfond Aangewezen: 1. Van Andel Van Velzen 2. Gebr. Heeres & Zn. 3. Sjouke van der Boom 4. Gebr. Kwast & Zn. 5. Erwin Dijkstra. Duifkampioen Midfond: Van Andel Van Velzen. Fond onaangewezen: 1. Gebr. Heeres & Zn. 2. Cornel Van Andel 3. Sjouke van der Boom 4. Gebr. Kwast & Zn. 5. Van Velzen & Klzn. Fond Aangewezen: 1. Sjouke van der Boom 2. Van Velzen & Klzn. 3. Cornel Van Andel 4. Gebr. Heeres & Zn. 5. Van Andel Van Velzen. Duifkampioen Fond: Cornel Van Andel. Jonge duiven Onaangewezen: 1. Gebr. Heeres & Zn. 2. Cornel Van Andel 3. Van Velzen & Klzn. 4. Auke Halma 5. Sjouke van der Boom. Jonge duiven aangewezen: 1. Cornel Van Andel 2. Sjouke van der Boom 3. Gebr. Heeres & Zn. 4. Auke Halma 5. Van Velzen & Klzn. Duifkampioen Jonge Duiven: Gebr. Heeres & Zn. Natoer Onaangewezen: 1. Cornel Van Andel 2. Gebr. Kwast & Zn. 3. Feike en Eelco Feikema 4. Van Velzen & Klzn. 5. Sjouke van der Boom. Natoer Aangewezen: 1. Feike en Eelco Feikema 2. Cornel Van Andel 3. Gebr. Kwast & Zn. 4. Gebr. Heeres & Zn. 5. Andries Wijkstra. Duifkampioenschap Natoer: Feike en Eelco Feikema. Generaal Oud Onaangewezen: 1. Van Andel Van Velzen 2. Gebr. Heeres & Zn. 3. Cornel Van Andel 4. Gebr. Kwast & Zn. 5. Auke Halma. Generaal Oud Aangewezen: 1. Van Andel Van Velzen 2. Sjouke van der Boom 3. Van Velzen & Klzn. 4. Cornel Van Andel 5. Auke Halma. Asduif Oud 2014: 1. Van Andel Van Velzen 2. Van Andel Van Velzen 3. Erwin Dijkstra 4. Cornel Van Andel 5. Gebr. Kwast & Zn. Generaal Oud & Jong Onaangewezen: 1. Gebr. Heeres & Zn. 2. Cornel Van Andel 3. Auke Halma 4. Van Velzen & Klzn. 5. Sjouke van der Boom. Generaal Oud & Jong Aangewezen: 1. Sjouke van der Boom 2. Cornel Van Andel 3. Van Andel Van Velzen 4. Van Velzen & Klzn. 5. Auke Halma.
Op de foto: De generalen 2014 van PV De Postduif: staand vlnr. Jan Heeres, Willem van Velzen, Auke Halma, Koos Cornel. Zittend vlnr. Frederik Heeres, Jaap van Andel en Sjouke van der Boom. Henk, Anneke en Damian waren verhinderd door omstandigheden.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda