Sport

Frieslandcup 2014 TV Ready Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - TV Ready speelde zondag 7 september haar eerste wedstrijd om de Friesland Cup op het Cleem Heeger Park te Harlingen. Doel was handhaving in de hoogste A poule. Ondanks de grote inzet en het mooie weer slaagde dit niet. Er werd met 6-4 nipt verloren van TC Lauswolt uit Beetsterzwaag.

Het team bestond uit Peter Hamstra, Dirk Jan Polman, Erik Hofman, Vince Ypma, Michel Roozen en Sjoerd Postma bij de heren. En bij de dames: Joke Schipper, Saskia Zuiderhof, Jeannet Polman en Maartje Politiek, die een uitstekend debuut maakte door haar single te winnen.
Door het verlies moest er zondag 21 september in de uitwedstrijd tegen TC de drie Posten uit Bolsward om degradatie of handhaving gespeeld worden. Dit keer ging het beter. Na de singles stonden de Harlingers al met 3-1 voor. En uiteindelijk werd het zelfs 8-2, waardoor handhaving in de hoogste A poule van de Friesland Cup een feit was. Verantwoordelijk voor deze overwinning waren bij de heren: Jilke Alkema, Dirk Jan Polman, Fenno Leeuwerke, Erik Hofman, Michel Roozen en Sjoerd Postma. Bij de dames: Joke Schipper, Saskia Zuiderhof, Jeannet Polman en Janita Vonk. Voor trainer Fenno Leeuwerke van de TV Ready betekende dit weer een overwinning in zijn 30e deelname aan de Friesland Cup voor TV Ready.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda