Sport

Finnepartij Kimswerd groot succes

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD ? Het was een prachtige kaatsdag met ook schitterend weer. De vlag stond op de kerktoren, het was feest in Kimswerd. De deelname bestond uit een mix van huidige kaatsers uit Kimswerd, oud-Kimsters, kaatsers uit de omgeving.

Michiel de Boer is geboren en getogen op de boerderij Sint Laurens Pleats in Kimswerd. Vroeger, tot aan begin jaren 80, werd er gekaatst op het kaatsveld naast de boerderij. Daarna verhuisde het kaatsveld naar de huidige locatie. Michiel had het briljante idee om nog eens een kaatspartij op de oude vertrouwde Finne te organiseren. Het idee is gedeeld met het kaatsbestuur van Kaatsvereniging ‘de Helfrichs’ en er kwam een plan.

Het plan werd werkelijkheid en afgelopen zondag was de eerste editie van de Finnepartij. Iedereen vanaf 14 jaar mocht meedoen en er is gekaatst met de zachte bal. Er deden 60 kaatsers mee, verdeeld over drie categorieën: dames, heren A- en B-klasse.

Oude beelden over alles wat er op de Finne heeft plaatsgevonden zijn getoond in de tent; kaatspartijen, volkspelen en dorpsfeest. De sfeer had iets weg van een reünie en de merke. De prijzen bestonden, in de sfeer van de Finne, uit luxe gebruiksvoorwerpen. Rond 16.00 uur speelde muzikant Jan Nota live muziek. De finales vingen traditiegetrouw aan met het Friese volkslied. Albert Niezink maakte heerlijke broodjes hamburger, Piet en Jelly en Gerrit en Germ stonden achter de bar in de tent. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers is het een zeer geslaagde dag geworden.

Senioren B-klasse
Winnaarsronde
1) Michiel de Boer, Hens Hilarides en Henk Nesse
2) Tjeerd Hoekstra, Geert van Slooten en Andries Osinga
3) Benjamin Heeres, Steven Kramer en Jan Aukema
 
Verliezersronde
1) Herman Hilarides, Jelle Wierenga en Sander de Boer
2) Cees Banning, Jan Gerben Niezink en Frederik Heeres
3) Stefan Sterk, Eddie Sjollema en Dirk Jan Bos
 
Senioren A-klasse
1) Willem Miedema, Sjoers Atze de Jong en Kevin Hoekstra
2) Lubbert Munniksma, Arjen Staphorsius en HendrikBrandsma
 
Dames
1) Annelies Boonstra, Boudie Bierma en Anne Monfils
2) Gabriëlle Akkerman, Titia Fokkema en Nienke Leyenaar 
 
Sportiviteitsprijs, aangeboden door Willem de Haan
Heren: Henk Rypma
Dames: Harmke Bijlsma-Johnson 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda