Sport

Finale Copini 60+ kaatsen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Afgelopen maandag vonden de laatste partijen plaats van het Copini 60+ kaatsen, en wonder boven wonder het was een uur lang droog. Dus konden de mannen hun partijen afwikkelen. Jan Kwast, Wiebe Dijkstra en Gerrit de Vries moesten het opnemen tegen het sterke partuur Piet Stellingwerf, Geert Voogd en Ysie Brandsma.

Nou, het werd een simpele walk over voor het partuur van Wiebe Dijkstra, bij de stand 0 om 1 en 6-6 leek het nog gelijk te worden. Althans dat verwacht je dan met Ysie Brandsma an e stuit, dat ging niet door omdat hij de bal een metertje buiten sloeg. En dat was weer eens het euvel met Ysie te veel missers, ze wille nou voorstelle om ut perk special voor Ysie 3 meter breder te maken maar dan wud ut nog link. In ut perk lukte ut oek niet best met Ysie daar sloeg ie oek mis en kreeg ie zelfs een bal op sien oog. Maar ook zijn maten Geert Voogd en Piet Stellingwerf waren ook niet in vorm die liepen ur bij of hadden ze de hele Visserijdagen niet op bed weest. Moet wel gezegd dat die klokkedief, Gerrit de Vries, een paar ballen bij Kees Knier in sien tuunsje sloeg. Jan Kwast kaatste degelijk en Wiebe Dijkstra sloeg weer op as een raket. Bij de stand 5 om 0 en 6-6 viel het doek voor partuur Stellingwerf.

Liek in e vreet
De andere partij werd wel even spannender tussen Henk Bleeker, Hobbe Kooistra en Douwe Broersma tegen het sterker geachte Klaas Kloosterman, Rick Vlieger en Tommie Zuiderhof. Vlieger c.s. kwamen voor met 0 om 1 en 6-6 en toen maakte Henk Bleeker sien enige foutsje, hij sloeg de bal liek in e vreet van Vlieger 0 om 2 eersten dus. Maar Bleeker c.s. vochten terug het werd 1 om 2 en 6-6 en toen volgde er een fraaie pripper van Henk Bleeker en die bleef zitten, hij het een ererondsje van een half uur lopen zo blied was ie, stand 2 om 2. Ze namen zelfs een 3 om 2 voorsprong en bij de stand 4-4 sloeg het talent Hobbe Kooistra de bal ver boven 6-4 en op die stand plaatste Douwe Broersma een mooie tusseninse 4 om 2 eersten. Het werd spannend toen de stand 4 om 3 en 6-6 werd, Klaas Kloosterman moest de dikke kaats opslaan en mistte ut perk, dat was mazzel voor Bleeker c.s. en de stand werd 5 om 3.

Maar weer kwamen Vlieger en sien mannen terug, dit keer tot vijf eersten geliek en kon ut weer alle kanten uut. Hobbe Kooistra begon met een zitbal 2-0, toen ze draaid waren gaf Klaas Kloosterman een tusseninse 2-2 hij sloeg een voor 4-2 en gaf weer een tusseninse 4-4 en sloeg op die stand weer buiten 6-4. De atletische Douwe Broersma sloeg een knappe kaats en Hobbe Kooistra moest die opslaan. Ut stadion was muusstil Hobbe nam sien anloop heel sierlijk, en plaatste een zitbal, Bleeker c.s. dus de winnaar. En mede daar door belande Henkie Bleeker op de tweede plaats, en dat was terecht want hij had nou alweer ut gras in sien oren van ut duuken en ut springen.

Prijzen
Douwe Broersma kon de prijzen uitreiken en de aanwezige sponsor Leo Copini bedanken, hij doet volgend seizoen waarschijnlijk zelf ook mee. Douwe bedankte verder nog k.v. Eendracht en de keurmeesters Age Tichelaar, Claus van Dijk en Klaas van der Hoek die dit seizoen weer van grote waarde waren, zij kregen een mooi 40+ keeske. Douwe zelf werd bedankt door Wiebe van Dijk voor de geweldige manier waarmee hij iedere maandagavond de hele boel regelde.
Verder werden alle mensen bedankt die wat voor deze competitie hebben betekend.

Nummer één in deze Copini 60+ kaatsen competitie werd Wiebe van Dijk met 61 punten, verrassend tweede werd Henk Bleeker 52 punten dat was verdiend want hij het ut hele seizoen vochten as een leeuw, derde werd Piet Stellingwerf met 51 punten een goeie kaatser die Piet maar de laatste weken zakte hij wat weg terwijl ie toch goeie maten had. Vierde werd Rick Vlieger en vijfde Jan Kwast zij hadden beiden 49 punter maar Vlieger werd Vierde omdat hij minder eersten tegen had. Zij kregen allemaal een VVV waardebon, en zo kwam weer een einde aan een prachtige Copine 60+ kaatsen competitie volgend seizoen gaat het weer door en hopen we op nog wat meer deelnemers.

No., Deelnemers, Eersten Voor, Tegen

1. Wiebe van Dijk 61 41

2. Henk Bleeker 52 39

3. Piet Stellingwerf 51 44

4. Rick Vlieger 49 36

5. Jan Kwast 49 40

6. Thom Zuiderhof 47 38

7. Klaas Kloosterman 47 42

8. Wiebe Dijkstra 47 45

9. Teake Koster 46 53

10. Gerrit de Vries 44 35

11. Douwe Broersma 43 47

12. Ysbrand Brandsma 42 41

13. Hobbe Kooistra 38 32

14. Frans Alberda 37 23

15. Albert Dijkstra 36 37

16. Gerrit Bijdeweg 35 20

17. Jan van der Heide 34 45

18. Gerard Voogd 27 47

19. Piet Kuiken 26 16

20. Jan Visser 12 11

21. Jelle Takema 9 10

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda