Fikse nederlaag fc Harlingen

Na twee mooie overwinningen moest fc Harlingen het in een inhaalwedstrijd opnemen uit tegen sc Bolsward. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Keller ging het al mis met de Harlingers en het zou zo de gehele wedstrijd blijven. Was fc Harlingen in de voorgaande wedstrijden fanatiek, kort dekkend en gaand voor de punten, in Bolsward ontbrak dat totaal. Het werd dan ook een kansloze nederlaag, grotendeels door eigen onvermogen, maar ook door de snelle en behendige voorwaartsen van sc Bolsward. Opnieuw kon trainer Mulder niet beschikken over een flink aantal spelers en moest dus weer in een andere opstelling spelen, zo langzamer hand wel om moedeloos van te worden.

Fc Harlingen was meteen na de aftrap het spoor al bijster. Laatste man Arjan Outhuyse verspeelde de bal en er ontstond meteen een kans voor de gevaarlijke spits Ozgür Akkus. Sc Bolsward begon ook slecht, een verre terugspeelbal kon maar net door de keeper tot corner worden verwerkt. Uit de corner, genomen door Daniël Matakupan miste Jeroen van Dellen. Na een uitworp van de doelman veroverde Nils Podt de bal en werd ten koste van een overtreding afgestopt. De door Niels Outhuyse genomen vrije trap werd een prooi voor de keeper. In de zestiende minuut ging men achterin bij de fc Harlingen in de fout, Arjan Outhuyse en Ane Schaap gingen beiden onder de bal door en Akkus kon vrij op doelman Tetze Helvrich afgaan en de 1-0 scoren.

Fc Harlingen probeerde er wel wat tegenover te zetten, maar bij een schot van Janbauke Tolsma, net naast en een kleine kans voor Niels Outhuyse, daar bleef het bij. In de 25e minuut kreeg men in de achterhoede binnen het vijf meter gebied de bal niet weg en tussen vijf verdedigers wist Akkus in balbezit te blijven en te scoren, 2-0.
In de 35e minuut werd Ane gewisseld en kwam Mateusz Ype het veld in. Dit leidde tot wat omzettingen, Sjouke Bootsma werd laatste man en Arjan schoof door naar het middenveld. Fc Harlingen probeerde het wel, maar door slordige passes en het verliezen van veel duels, bleef Bolsward de betere ploeg. Op het eind van de eerste helft werd sc Bolsward via een klutsbal nog gevaarlijk, maar het bleef bij 2-0.

Na de rust kwam na een lange blessuretijd Jorik Erents weer binnen de lijnen als vervanger van Daniël. Het was duidelijk weer even wennen voor Jorik. Niels Outhuyse kwam nu in de spits en Niels Vlottes werd rechter spits. Janbauke kreeg meteen al geel na een pittige overtreding. Na balverlies op het middenveld kon Akkus de thuisclub simpel op 3-0 zetten, zijn derde doelpunt.
Hierna was de wedstrijd definitief beslist. In de 58e minuut werd er in het doelgebied een overtreding gemaakt op Jeroen, de scheids liet eerst doorspelen, floot toen af en fc Harlingen kreeg alsnog de verdiende strafschop (dit voor verbaal op speler van fc Harlingen). Arjan schoot de bal onberispelijk in de beneden rechterhoek en zo werd het 3-1. In de 64e minuut strandde een goede fc Harlingen aanval in de handen van de keeper. Bij sc Bolsward is de achterhoede niet het sterkste deel. Even later leidde Nils balverlies op de achterlijn en Mounir Bouasrar maakte er 4-1 van in de 66e minuut.
Diezelfde Nils werd vervangen door de 17-jarige Martin van Andel. Janbauke schoot hierna vanaf 30 meter snoeihard op de lat, dit schot had een beter lot verdiend. In de 77e minuut mocht Bolsward een corner nemen en de lage bal werd via Sjouke in de korte hoek geschoten en werd het door Maarten Botermans 5-1.
Nog was het niet gedaan met scoren. In blessuretijd werd het ook nog 6-1 door invaller Jurjen Altenburg.

Een terechte nederlaag voor een niet goed spelend fc Harlingen. Hopelijk gaat het zondag aanstaande beter tegen Oerterp, deze ploeg schoot tegen Warga met scherp, het werd 9-0, dus de Harlingers zijn gewaarschuwd.

Uitslagen fc Harlingen 25 en 26-02
fc Harlingen JO9-3G - Zeerobben JO9-5 8-0
fc Harlingen JO13-2 - Frisia JO13-6 4-1
fc Harlingen JO11-3G - Zeerobben JO11-8 6-0
fc Harlingen JO9-1G - FVC JO9-2 3-1
fc Harlingen MO11-1 - ONS BOSO Sneek MO11-1d 1-6
fc Harlingen MO15-1d- St.Annaparochie MO15-1 5-2
fc Harlingen JO19-1 - Minnertsga/St.Jacob JO19-1 1-6