Fc Harlingen wint niet bij opening accommodatie

HARLINGEN - Het is jammer maar de fc Harlingen wist niet te winnen bij de opening van de nieuwe accommodatie. Door die opening was er nogal wat publiek, was het gezellig en is de ingang nu aan de andere kant, dus een mooi eind van de kantine af.

Harlingen begon met de jeugdige Arjan Outhuyse en Justin Attema in de basis, dit mede omdat enkele spelers er niet waren. De eerste kans was voor Harlingen: een mooie strakke corner van de goed spelende Lee-Roy Purvis ging net voor langs en er was niemand die de bal even binnen tikte. Maar ook Nicator kwam er gevaarlijk uit; een schot van Ashley Birkenholz ging via een Harlinger net naast.
De fc Harlingen was aanvallender maar de Leeuwarders loerden op een countertje. In de 15e minuut een mooi wippertje van Lee-Roy Purvis op de vrijstaande Justin Attema, die zou doorbreken maar werd neergelegd. Penalty, besliste de scheids. Natuurlijk stapte Ralf van Hurck vol vertrouwen achter de bal maar helaas, de keeper ging de zelfde kant uut as de bal, weg kans op voorsprong. Later liet Ralf toch even zien dat hij wel kan voetballen; hij speelde een tegenstander tussen de benen door (een panna) maar helaas krij je daar gien punten voor.

In de 25e minuut zette Nicator de bal van links voor, het leer stuitte hoog op en met een fantastische omhaal scoorde Gi Balyn 0-1. Vier minuten later een mooie voorzet van Arjan Outhuyse, de bal kwam via een tegenstander bij Justin Attema en die kreeg een 100 procent-kans maar de bal kwam via de paal in de handen van de keeper. Harlingen kreeg meer kansjes maar die misten ze allemaal. Ook Lolke Visser moest nog een keer stompend redden bij een inzet van Melvin Hempenius, de stand bleef 0-1.

In de tweede helft bleef het spel op en neer gaan maar wel met Harlingen meer in de aanval. Gi Balin ging veel te hard in op de keeper en kreeg terecht geel. In de 56e minuut een knal van Lee-Roy Purvis maar keeper Feike Wilpstra redde stompend. En die keeper zou de rest van de wedstrijd nog een belangrijke rol spelen. Arjan Outhuyse werd gewisseld voor Jorik Erents, die weer terug was van vakantie en Kevin Jaarsma kwam er zeven minuten later in voor Justin Attema.
Harlingen kreeg even een momentje dat ze spontaan last kregen van spontane kleurenblindheid. Er werden te veel ballen ingeleverd, om nog een foutje recht te trekken maakte Matheusz IJpe een overbodige overtreding en kreeg een penalty tegen. Matias Dijkstra benutte die penalty; 0-2. Even later was de charge van keeper Lolke Visser wat te hard en hoppa weer een strafschop. Nu schoot Michel Hofstra raak; 0-3.
De strijd leek beslist maar dat was niet zo. Fc Harlingen bleek over wat meer conditie te beschikken en zette Nicator onder druk. In de 72e minuut kopte Jorge Pirez een goed genomen corner van Kevin Jaarsma in de touwen; 1-3. Een grove overtreding op Jorge Pirez werd slechts bestraft met geel. Er kwamen drie kansen op een rij: Jorik Erents miste, Jorge Pirez miste en ook Niels Outhuyse miste en elke keer stond de keeper in de weg. In de 82e minuut brak Jorge Pirez door. Hij had het zelf moeten afronden maar gaf de bal af en dat was jammer. In de 84e minuut een niet al te slim foutje bij Nicator achterin. Ze rekenden op een vrije trap maar de scheids had niet gefloten en een verdediger nam de bal in de hand en ging er op liggen, niet slim dus. De strafschop werd genomen en benut door Kevin Jaarsma; 2-3. Door gegriem achterin bij Harlingen kreeg Nicator ook nog een kans maar Lolke Visser greep in. Toen dachten we dat er nog wel zo’n 6 à 7 minuten bij zouden komen, omdat ze bij Nicator de laatste twaalf minuten wel Duutsers leken, ze lagen om ut hutsje op e billug. Dat werd door de scheids beloond, want hij telde er maar heel weinig tijd bij op. Verlies dus bij de opening maar voor de neutrale toeschouwer was het zeker een leuke wedstrijd. En de Harlingers geve ur niks om at se nou winne of verlieze se hewwe altied feest, dus ook deze keer en het werd gezellig.