FC Harlingen VR1 wint met 9-0

FC Harlingen VR1 speelde tegen Oudehaske VR1, een wedstrijd van fc Harlingen VR1 waarvan het begeleidingsteam niet precies wist hoe deze wedstrijd zou gaan lopen: de Lunenborg PLUS maaltijd werd vooraf genuttigd en dat was dit jaar voor het eerst. Hoe zou het lichaam van de speelsters reageren? Er waren wat twijfels, die zo bleek achteraf onterecht waren gelet op de uitslag.

Het VR1-team wint niet even met 9-0 als er pijntjes zijn, ongemak, lunch wat dwars zit of energielevel laag van niveau is. De voorbespreking van fc Harlingen VR1 zou ongeveer 5 minuten duren, het werden er 20 in de bestuurskamer op Vierkantsdijk, dat heb je wanneer trainer/coach Hans Wessels het woord heeft. Na de warming-up kon het beginnen.
In de 5de en 7de minuut al kansen voor Ilse en Marleen B maar de keepster van de tegenpartij stond in de weg. In de 13de werd Marleen B vlak voor de 16(?) getackeld en kon Angela de 1-0 aantekenen: hard schot dwars door de muur. In de 16de een afstandsschot van Lotte, 2-0 en het ijs was gebroken. Kansen voor Marleen B en Astrid volgden echter in de 24ste werd het 3-0 door Astrid uit een ingooi op de eigen helft van Camilla. In de 26ste een kans voor Janice echter haar linkerbeen zat de rechter in de weg. Toen in 3 minuten een uitloop naar 6-0 door Astrid, Ilse en Lotte. Stuk voor stuk mooie doelpunten waarbij natuurlijk ook andere speelsters betrokken waren met een assist, een goede, ruimte creërende loopactie of het zuiver aanspelen. In de rust waren de bijna 60 toeschouwers het eens over een ding: fc Harlingen VR1 speelt als vanouds technisch en tactisch goed!.
Na de rust weer een aanvallend vrouwenteam waarbij Nikki net miste en Ilse een stap te kort kwam maar na deze kansen werd het na tien minuten toch 8-0 door Astrid en Marleen B. De daarop volgende periode werden wel kansen gecreëerd maar werd niet gescoord en Oudehaske kreeg enkele kansen: 1 keer moest Deveny flink ingrijpen om de nul te handhaven en reageerde heel alert. Rond de 55ste scoorde Ilse uit een corner een fraaie goal en werd het 9-0. In de 58ste werd Marleen B in het strafschop gebied onderuit gehaald en iedereen gunde Deveny de penalty. Haar aanloop was goed en zij schoot de bal hard tegen de lat dus pech. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter Age Tichelaar einde wedstrijd en ging fc Harlingen VR1 onder het geluid van I can dance uitlopen. Deze eindstand gaf bij iedere speelster, begeleiding en toeschouwers een brede glimlach, schuddende handen en felicitaties wat duidelijk te zien is bij de laatste groepsfoto maar daarvoor verwijzen wij u naar de site www.fc-harlingen.nl . Weer wordt een positieve bladzijde geschreven door Angela, Astrid, Camilla, Deveny, Ilse, Janice, Lotte, Mariska (geblesseerd maar aanwezig), Marjolein, Marleen B., Marleen H., Nikki en Sjoukje (Carmen en Marjo moesten werken) voor VR1 in het bijzonder en voor het meisjes- en vrouwenvoetbal in Harlingen op de Vierkantsdijk in het algemeen. Nadat iedereen weer in de kantine was heeft onze sponsor Riekele de Jong, schilderspecialist, nog een rondje gegeven, ook hij heeft genoten van deze wedstrijd. En zo heeft fc Harlingen VR1 beide sponsoren, Lunenborg PLUS supermarkt en R. de Jong schilderspecialist laten zien welke ambities aanwezig zijn: nr 1 worden van Harlingen binnen het meisjes- en vrouwenvoetbal. De volgende wedstrijd is een inhaalwedstrijd tegen sc Berlikum VR2 op de Vierkantsdijk om 14.00 uur.