Voetbal

Fc Harlingen VR1 speelt topwedstrijd

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het is voor een buitenstaander minder eenvoudig te begrijpen dat zoiets gezegd wordt wanneer een team met 1-4 verliest. Even eerst enkele feiten op een rijtje: Drachtster Boys heeft tot nu alle wedstrijden gewonnen, fc Harlingen VR1 heeft tot nu ??n wedstrijd verloren en inderdaad van deze tegenstandster.

Na die verloren wedstrijd trainen de Harlingse vrouwen al om deze wedstrijd te kunnen spelen, te kunnen bevechten en te kunnen winnen. In de eerste vijf minuten staat fc Harlingen VR1 meer op de helft van de tegenstander en heeft Astrid de beste kans. De 0-1 komt wat ongelukkig tot stand daar de bal, uit een uittrap, valt tussen Sjoukje en Ilse die een misverstand hebben waardoor de bal opgepikt kan worden: een lucky maar fc Harlingen VR1 laat zich niet van de wijs brengen en gaat op zoek naar de aansluiting.

Zo geeft Astrid geeft de bal voor en Marleen B schiet de bal maar net over. Het spel gaat zo op en neer waarbij Carmen, Lotte, Sjoukje, Mandy, Demi en Ilse hun overwicht houden en Deveny haar doel schoonhoudt. In de 17de staat fc Harlingen VR1 te juichen en met hen alle anderen met een blauw hart. De 1-1 komt tot stand doordat Deveny een lange bal speelt welke door Marleen B. handig tot een voorzet wordt verwerkt richting Astrid: schot in de linkerhoek.

Terecht deze gelijke stand en een juiste weergave van de voetbalkracht van fc Harlingen VR1. Zij zijn in deze periode gewoon sterker en voetballen zeer goed door de bal in de voeten te spelen en de vrije medespeelster te vinden. In de 24ste moet Deveny wel alert reageren op een snel dalende bal en tot corner verwerken. Het spel wordt harder om het overwicht van fc Harlingen VR1 te breken, Fleur en Astrid moeten het hierbij het meest ontgelden en de gemoederen lopen wat op. Gelukkig bewaart Walter de rust en zet hij de speelsters (weer) op de juiste posities. Vlak voor rust wordt het toch 1-2 door een strakke bal van geheel rechts naar de linker paal en deze wordt het doel ingelopen.

De tweede helft begon zoals de eerste is geëindigd: strijd om de bal, inzet en goed voetbal. In de 36ste echter de 1-3, een tegenvaller, doordat de keepster uitschiet en de bal uiteindelijk tussen Lotte en Deveny stuitert, een voet van een tegenstandster is voldoende. In de 40ste de 1-4 doordat middendoor de weg vrij is en het schot onhoudbaar. De laatste 20 minuten zijn voor fc Harlingen VR1 met doelrijpe kansen voor Astrid, Ilse, Fleur en Marleen B. maar de stand blijft onveranderd: keepsterhand, voetje te kort, net een been en meer van dit soort pech zorgen ervoor dat de aansluiting niet tot stand komt.

Bij het eindsignaal loopt fc Harlingen VR1 met opgeheven hoofd van het veld: wedstrijd verloren maar moreel de winnaar: deze wedstrijd hebben wij gedicteerd en met enig pech verloren. Die overtuiging is aanwezig bij iedereen en met deze ervaring heeft dit team weer een grote stap gemaakt richting een hoger niveau: klaar voor de toekomst en een toekomstig kampioenschap. Dat is wat voetballen betekent voor fc Harlingen VR1.

Na de wedstrijd wordt met de sponsor, Riekele de Jong, schilderspecialist, een glaasje fris gedronken en een snack gegeten. De kanjers van vandaag op een rijtje: Astrid, Carmen, Demy, Deveny, Fleur, Ilse, Lotte, Mandy, Mariska, Marleen B., en Sjoukje. Wil je meer weten over het meisjes en vrouwenvoetbal kijk dan op de site www.fc-harlingen.nl de nr 1 van Harlingen of is dit voor nu toch fc Harlingen VR2: proficiat dames en Proost!

Volgende week speelt fc Harlingen VR1 de laatste wedstrijd in Oudehaske om 12.30 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda