Fc Harlingen VR1 pakt drie punten in inhaalduel

Woensdag 12 april stond er voor de dames van fc Harlingen VR1 een inhaalwedstrijd op het programma tegen de dames van St. Anna VR2. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk voor afgelopen zaterdag op het programma maar omdat St. Anna toen een aantal dames misten werd er in onderling overleg besloten om dan maar op de woensdagavond te spelen.

Bij de VR1 van fc Harlingen ontbraken een aantal dames Astrid , Laura B., Ilse en Fleur door blessures en keepster Marissa ontbrak door een studiereis. Maar trainer/coach Catrinus Bouwhuis en zijn staf wisten de poppetjes toch weer op de goede plaats te zetten en werd aan de wedstrijd begonnen met op doel Marleen, Tracey, Audrey, Sabine en Sjoukje vormden de achterhoede, op het middenveld begonnen Sascha, Ingrid en Deveny en de voorhoede bestond uit Jessica, Ashley en Demi en als wissels begonnen deze keer Laura H. en Marjan.
Na over en weer wat kleine kansjes te hebben gehad was het in de achtste minuut St. Anna dat een zeer geplaatste tegenaanval opzette, waarbij hun snelle spits goed werd gelanceerd en deze faalde oog in oog met Marleen niet en wist de 0-1 te scoren.
De VR1 dames zochten hierna meteen de aanval en in de elfde minuut leek VR1 langszij te komen uit een mooie aanval via Ashley, Jessica en Deveny maar het schot van laatste ging centimeters voorlangs het doel. Enkele minuten later was het Ashley die het met een schot probeerde maar de keepster wist de bal nog net tot corner te verwerken. Nadat ook St. Anna nog een paar kansjes had gehad was het in de twintigste minuut Demi die het met een hard schot probeerde, maar de bal ging net naast het doel. In de 25e minuut was er een mooie aanval van VR1 toen Tracey een St. Anna spits de bal ontfutselde en Ingrid aanspeelde, deze passte de bal door op Ashley die Jessica weer aanspeelde. Jessica zette goed voor op Demi die loeihard inschoot, maar de keeper redde ten koste van corner. Even later moest aan fc Harlingen zijde Marleen alle zeilen even bijzetten toen er door St. Anna gevaarlijk werd gecounterd, maar zij wist dit zeer goed op te lossen.
Hierna was er een zeer duidelijk veldoverwicht voor de VR1 dames de achterste vier Tracey, Audrey, Sabine en Sjoukje stonden als een blok en wisten de middenvelders Sascha, Ingrid en Deveny en ook de spitsen Demi, Jessica en Ashley van voldoende aanvoer van ballen te voorzien, maar de afwerking was te vaak te gehaast en te slordig zodat deze kansen teniet werden gedaan en de rust met een 0-1 achterstand aanbrak.

Na de thee direct weer een VR1 dat vol op de aanval ging spelen en weer diverse kansen kreeg maar de afwerking wilde het nog niet lukken, terwijl de St. Anna dames bleven loeren op die ene kans uit een counter die hun weer op voorsprong kon zetten. VR1 voerde de druk op en ook Audrey, Ingrid en Sabine schoven steeds verder door naar voren, maar ondanks de vele kansen werd er nog niet gescoord. In de 65e minuut werd er op een 25 meter van de goal een overtreding gemaakt op Demi en Deveny krulde uit deze vrije trap de bal buiten bereik van de keepster in de bovenhoek 1-1.
Vijf minuten later was het Demi die goed doorging en de bal op de mee opgekomen Ashley voorzette en deze scoorde hieruit in de verre hoek de 2-1.
De VR1 dames proefden dat er meer inzat en gaven nog eens gas, maar ook de St. Anna dames gaven zich nog niet gewonnen want ook zij plaatsten nog enkele gevaarlijke aanvallen. In de 82e minuut was er een mooie aanval van VR1 via Audrey, Demi, Deveny en Ashley waarbij de laatste de keeper opnieuw kansloos liet met een schuiver over de grond, 3-1.
En terwijl de regen opnieuw met bakken uit de lucht viel brak de slotfase aan van de wedstrijd en in de 88e minuut kreeg VR1 nog een corner te nemen, hieruit ontstond een scrimmage voor de goal waarbij de bal uiteindelijk kon worden weggewerkt door St. Anna, maar de bal wel voor de voeten van Deveny viel die van zeker 25 meter uithaalde en de bal hard en hoog in de touwen joeg, 4-1.
Dit was tevens het laatste wapenfeit van deze wedstrijd, zodat de goed leidende scheidsrechter Willem Jan Kimp een einde aan deze zeer sportieve wedstrijd kon maken.
Zaterdag 15 april spelen de dames van VR1 weer thuis en dan komt koploper Tzum VR1 op bezoek op Sportpark Vierkantsdijk, aanvang 14.00 uur.