Voetbal

Fc Harlingen VR 1 bedwingt koploper Tzum VR 1.

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag 15 april stond voor de dames van VR 1 de wedstrijd tegen koploper Tzum VR 1 op het programma. In de wetenschap dat er uit voor de competitie al met 4-1 was verloren en ook in de winterstop in een oefenduel met 3-1 werd verloren van deze dames die tot zaterdag slechts ??n gelijkspel hadden moeten toestaan, wisten de dames en hun begeleiding dat het een zware pot zou worden.



Bij de VR 1 ontbraken deze middag Astrid , Laura B. en Fleur door blessures en Marleen was afwezig , zodat coach Bouwhuis en zijn staf met de volgende speelsters aan de aftrap verschenen.
Op doel Marissa, achterste vier; Marjan , Audrey, Sabine en Sjoukje op het viermans middenveld stonden Tracey, Ingrid , Deveny en Jessica en de voorhoede werd bemand door Ashley en Sascha.
Als wisselspeelsters begonnen deze keer Laura H., Demi, Ilse ( beiden niet geheel fit)en de van de MO15-1 geleende Meike van Scharrenburg completeerde de selectie voor deze wedstrijd.

Direct na de aftrap begon Tzum de aanval te zoeken, maar de VR 1 dames zaten er van af het begin vol bovenop, waardoor er direct al enkele leuke duels op met name het middenveld ontstonden en het spel wat over weer ging.
Langzaam maar zeker bouwde Tzum toch iets meer een overwicht op en kwamen zij er af toe gevaarlijk uit , maar de VR 1 defensie wist het grootste gevaar steeds wel af te wenden.
In de 20e minuut werd het even penibel voor de fc Harlingen dames toen de Tzum spits gevaarlijk werd met een schot dat maar ternauwernood door Marissa met de voet kon worden gestopt, waarna Audrey er een corner van maakte voordat de mee opgekomen Tzum speelsters gevaarlijk konden worden.
Vijf minuten later moest de VR 1 doelvrouw opnieuw vol aan de bak , toen een Tzum speelster hard uithaalde, maar zij met de vuisten wist te redden.
Via Sabine en Ingrid kwam de bal hieruit bij de snelle Jessica, zodat VR 1 een zeer gevaarlijke tegenaanval kon plaatsen, Jessica gaf de bal door aan Ashley die hard uithaalde maar de keepster wist ten koste van een corner te redden.
Hierna ging het spel over en weer waarbij Tzum liet zien de drie punten te willen pakken , maar de VR 1 dames een brok onverzettelijkheid bleken deze middag, de verdediging met Marjan, Audrey, Sabine en Sjoukje gaf geen kans weg en de middenveldsters Tracey, Ingrid, Deveny en Jessica zwoegden en sleurden en gingen fel de duels aan, hielpen daar waar nodig de achterhoede en zorgden ook voor voldoende aanvoer voor de spitsen Ashley en Sascha en probeerden het met schoten uit de tweede lijn.
In de 41e minuut was het Tzum dat toch nog een gevaarlijke uitbraak had , maar de deze middag zeer goed keepende Marissa wist het gevaar te keren door de bal corner te werken.

Na de thee weer hetzelfde beeld van twee ploegen die elkaar geen haarbreed toe wilden geven.
Tzum wilde de drie punten kostte wat het kost meenemen en de VR 1 dames gingen er vol in om dit te voorkomen en mogelijk zelfs voor een stuntje te zorgen.
En opnieuw werd het een ware slag , waarbij de middenvelders van beide teams sleepten en sleurden om als overwinnaars uit de bus te komen.
In de 55e minuut was het opnieuw Tzum dat zeer gevaarlijk werd ,maar het was Marissa die met een mooie safe haar team op de been hield.
Gesterkt door deze kans gaf Tzum nog maar eens gas , maar de VR 1 defensie met Meike ,( deze MO15-1 speelster kan terug zien op een zeer goed debuut in de VR 1en zal wanneer zij de overstap gaat maken een goede aanvulling voor de VR 1 selectie zijn), Audrey, Sabine en Sjoukje gaf geen duimbreed toe en wisten de klus steeds weer te klaren.
De middenvelders Ingrid , Tracey , Deveny en Laura sleepten en sleurden en gingen vol de soms pittige duels aan waarbij zij meer en meer deze winnend afsloten en dan de aanval mee konden zoeken.
In de 66e minuut was het een mooie aanval via Ashley en Ilse waaruit de VR 1 gevaarlijk konden worden maar de inzet van Ashley ging maar net voorlangs.
Het spel bleef over en weer gaan , zodat er een slijtageslag bij de dames van beide teams ontstond en de mannen met de waterzakken regelmatig het veld in moesten, voor kleine pijntjes , maar voor de neutrale kijker was het een mooie pot met veel strijd en twee teams zich voor 100% gaven.
Na beiden enkele kleine kansjes te hebben gehad was het in de 77e minuut Tzum dat opnieuw zeer gevaarlijk counterde, maar het was wederom Marissa die met een geweldige redding haar doel schoon hield.

Nadat Tzum deze kans had gehad was het in de 81e minuut VR 1 dat een mooie aanval opzette via Deveny , Ilse en Demi , maar het schot van Demi ging maar net over de lat.
Nadat beide nog enkele kleine kansjes hadden gehad, voor VR 1 Ilse en Demi, die beiden door de keepers werden gepakt leken de beide teams zich in de laatste minuten tevreden te stellen met een punt en wilden beiden niet al te veel risico`s meer nemen door vol op de aanval te gaan spelen, met het risico door uit een dodelijke counter met lege te komen staan.
Zodat de uitstekend leidende scheidsrechter Marcel Touwslager voor het einde van deze zeer sportieve wedstrijd kon fluiten en de VR 1 dames zich best wel een beetje de morele winnaars mochten noemen.
Zaterdag 22 april staat er voor de VR 1 dames een uitwedstrijd op het programma en wel uit tegen Warga VR 1 , aanvang 12.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda