Voetbal

Fc Harlingen speelt thuis tegen St. Annaparochie

Door Jeroen Pietersma
Aanstaande zondag speelt het fc Harlingen?een thuisduel en zij ontvangen dan de koploper uit de 3e?klasse A: Sint Annaparochie. De ploeg van trainer Arnold Haanstra maakte vorige week geen fout en won met 3-1 van Leovardia. En zo verstevigen zij de eerste plaats omdat concurrent UDIROS verrassend verloor met 2-3 van Drachten.

Onderin begint het nu ook spannend te worden, want na het gelijk spel van fc Harlingen bij Nicator vorige week, staat de ploeg van de interim trainers Bouma en Zeilmaker op plek elf in de ranglijst. Zij zullen zaterdag toch de nodige zeilen moeten bijzetten om een beetje omhoog te krabbelen.
Het zal dan voor aanstaande zondag dan ook een aantrekkelijk duel gaan worden. Met name omdat beide teams in de aanval moeten en zullen gaan want zowel Sint Annaparochie als fc Harlingen wil zondag voor de winst gaan. Welk team er gaat winnen? Rond 15.45 uur zal dit bekend zijn. De wedstrijd ‘live’ kijken kan natuurlijk ook altijd. De aftrap is zondagmiddag om 14.00 uur en staat onder leiding van de heer Jurgen Strampel.

De prognose
Voor aankomende zondag wordt de prognose gedaan door de verzorger van fc Harlingen Harry Banga. Harry is 55 jaar en woonachtig in Raerd. Door de week is hij werkzaam als chef-kok bij Achmea in Leeuwarden en sinds vier jaar is hij verbonden aan de voetbalclub als verzorger van het eerste elftal. Harry is bezig aan zijn laatste seizoen bij fc Harlingen om meer tijd te krijgen voor zijn studie sportmassage. Hij kijkt met veel plezier terug op de tijd dat hij bij zowel VV Harlingen als fc Harlingen als verzorger werkzaam was en nu nog steeds is. Vanaf het begin heeft hij zich hier altijd thuis gevoeld zegt hij.
Over de competitie en de toekomst van fc Harlingen zegt Harry het volgende: “De eerste vijf wedstrijden gingen ontzettend moeizaam en hebben we veel punten laten liggen. Na een paar goede gesprekken en een gedwongen wisseling van de technische staf werden de resultaten gelukkig beter. Maar de laatste vijf wedstrijden gaat het helaas weer iets moeizamer en hebben we maar drie punten gehaald uit de laatste wedstrijden. Met nog acht wedstrijden te gaan moet er volgens mij nog een hoop gebeuren, willen we ons veilig spelen en in de derde klasse blijven voetballen. Gelukkig heeft F.F.S (de ploeg net onder ons) een op het oog zwaarder programma dan ons en hebben wij het dus volledig in eigen hand. Wij moeten nog tegen onze directe concurrenten en zij hebben die ploegen al gehad. Tegen de bovenste ploegen moeten we de punten dan wat bij elkaar gaan sprokkelen. Maar dat het nodige moet gebeuren is duidelijk. Wat de toekomst van de fc Harlingen betreft hoop ik dat er de nodige stappen worden gemaakt. Er mag wat mij betreft bestuurlijk iets meer gestuurd worden op presteren en een beter sportklimaat gecreëerd worden. Laten we daar zondag tegen St. Annaparochie maar mee beginnen en hopen op een goed resultaat”.
Volgens Harry moet het mogelijk zijn om uit de nacompetitie te blijven en dat fc Harlingen zich rechtstreeks weet te handhaven. Dit is waar Harry zijn best voor gaat doen, om iets moois achter te laten aan de nieuwe trainer Duco Mulder en zijn staf.

Geel Wit – Nicator 1
Leovardia – Oerterp 2
Drachten – Akkrum 1
Trynwalden - FFS 1
Fc Harlingen - St. Annaparochie 3
Friesland - Udiros 2
Franeker - Zwaagwesteinde 3

|Doorsturen

Buienradar



Agenda