Voetbal

FC Harlingen ontvangt zondag Geel Wit

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Aanstaande zondagmiddag wordt er om twee uur op sportcomplex Vierkantsdijk afgetrapt voor competitieronde nummer 4. De tegenstander van fc Harlingen is dan het Amelander Geel Wit. Afgelopen zondag wist de ploeg van Kees Slotemaker ruimschoots met 5-2 te winnen van sc Leovardia. Mede hierdoor vinden we deze ploeg terug op de vierde plaats. Fc Harlingen pakte het eerste punt tegen FFS, in een doelpuntrijk duel werd het 4-4. De ploeg van Jaap de Jong kende overigens wel veerkracht, want na een 4-2 achterstand werd dus uiteindelijk de gelijke stand bepaald.

Vorig seizoen werden onze gasten van zondag met een 6-2 nederlaag naar huis gestuurd. Of dit weer zal gaan gebeuren zullen we rond de klok van kwart voor vier te weten komen. Want het zou natuurlijk mooi zijn om de eerste winst te kunnen bijschrijven en wat omhoog te kunnen klimmen op de ranglijst.

Prognose Harlingen-Geel Wit
Deze week wordt de prognose gedaan door de oud voorzitter van RKVV Robur Henk Metz. Henk is 75 jaar en geboren op Ameland en heeft tot zijn 17de op Ameland gevoetbald. Daarna is hij naar Haringen verhuisd. Na zijn diensttijd is gaan voetballen bij RKVV Robur. In de zomermaanden ging hij altijd nog wel naar Ameland om te voetballen tegen de badgasten, want in die tijd speelden ze nog niet in een competitie aan de wal, zoals nu.

Bij RKVV Robur begon hij als spits in het tweede elftal. In die tijd moest namelijk elke nieuweling nog in het tweede beginnen, om te bewijzen dat je in het eerste elftal mocht voetballen. Na één wedstrijd als spits in het tweede en vier doelpunten verder mocht hij gelijk doorschuiven naar het eerste elftal van RKVV Robur. Hier heeft hij lange tijd in gespeeld. Onder zijn actieve spelerstijd was hij al begonnen met behalen van diverse trainersdiploma’s, om tenslotte oefenmeester 2 te worden.

Na te zijn begonnen bij de A’s van RKVV Robur volgde het eerste elftal van RKVV Robur. Naast trainer, was hij ook op bestuurlijk niveau actief binnen deze club. Eerst als jeugdvoorzitter en later, over twee termijnen verdeeld, was hij 18 jaar voorzitter van RKVV Robur. Een jaar voor de fusie droeg hij de voorzittershamer over. De fusie was volgens Henk Metz echt noodzakelijk en een redding voor de club. “Natuurlijk zullen er zeker nog kinderziektes zijn, maar geef het de tijd.” zegt hij zelf, “en zet met zijn allen de schouders eronder, dan kan er een mooie en stabiele club uit voort komen. De groei in de jeugd is enorm maar betekent ook dat iedereen zijn bijdrage daar aan moet leveren om dit vast te houden, zowel als bestuur als ouders. Het is nu de tijd om door te pakken en voor de toekomst een mooie club neer te zetten.”

Over de wedstrijd van zondag zet hij Harlingen op winst, maar er zal wel strijd geleverd moeten worden tegen Geel Wit om tot een goed resultaat te komen. “De zwakte van Geel Wit ligt achterin, dus vol op de aanval!” zegt Henk. “Al moeten we wel het 16-jarige talent van Geel Wit onder de naam Metz in de gaten houden.” In totaal spelen er nog drie achterneven in het eerste van Geel Wit.

Leovardia-Udiros - 2
Akkrum-FFS - 1
Harlingen-Geel Wit -1
Drachten-Zwaagwesteinde - 1
Oerterp-St Annaparochie - 2
Franeker-Friesland - 3

|Doorsturen

Buienradar



Agenda