Voetbal

Fc Harlingen naar Trynwalden

Door Jeroen Pietersma
De eerste speelronde is een feit en als men naar de resultaten kijkt van afgelopen zondag zitten er mooie uitslagen bij. Maar ook zeker minder mooie uitslagen. Zoals in het thuisduel van fc Harlingen waar vv Oerterp met 2-4 te sterk was.

Het nieuwe seizoen is gestart met een nederlaag tegen een fysiek sterk en meer ervaren Oerterp. Zomaar even vijf ervaren en dragende basisspelers vervangen blijkt in de praktijk een moeilijke opgave. Dit toch wel jonge team heeft tijd nodig, maar moet intussen wel punten pakken. Soms was de wedstrijd tegen Oerterp aardig in evenwicht, maar een aantal fouten in de verdediging werden genadeloos afgestraft. Met de positieve punten uit deze wedstrijd zal trainer Mulder verder moeten bouwen.

Voor komende zondag staat het eerste uitduel op het programma in Oentsjerk waar vc Trynwalden de tegenstander is. De afgelopen twee seizoenen werd er door fc Harlingen geen succes geboekt. Bij beide ontmoetingen werd er verloren met 2-1 en vorig seizoen 4-1.
Dan Trynwalden. Dat kende zondag een prima start bij ONB, die vorig seizoen degradeerden uit de 2e klasse. Trynwalden wist dat duel met 0-3 te winnen.
In ieder geval is zondag Stefan Adema weer terug en zullen we gaan zien of er minimaal een gelijkspel kan worden behaald. Het duel van zondag begint om 14.00 uur op sportpark Keatsjemuoilan in Oentsjerk.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda