Voetbal

Fc Harlingen naar Akkrum

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Aanstaande zondag reist fc Harlingen af naar Akkrum, de kampioen van vorig jaar in de 4e klasse. En voor de Harlingers is het al weer een tijdje terug dat sportpark De Meine werd bezocht. In het seizoen 2011-2012 werd het 1-1, doelpuntmaker bij Harlingen was toen Barry Hamstra. Akkrum was altijd een lastige tegenstander, en of dat komende zondag ook het geval wordt dat moeten we afwachten.

De ploeg van Jelle-Jan Leijenaar staat een na laatste op de ranglijst, maar er moet wel worden gezegd dat Akkrum op eigen veld nog een ongeslagen status heeft. Namelijk 1 x winst en 3 x een gelijk spel. Terwijl zij buitenshuis nog geen enkel punt wisten te behalen, zo ook afgelopen zaterdagavond, toen ging Akkrum onderuit met 2-0 bij Leovardia.

Dan fc Harlingen. Dat lijkt het juiste pad te hebben gevonden, een midweekse oefenpot was een goed medicijn om afgelopen zondag Zwaagwesteinde met 6-0 naar huis te sturen en dat was zeer zeker een verdiende overwinning. En als er komende zondag dan net zo wordt gespeeld dan moet een (kleine) overwinning wel mee terug kunnen naar Harlingen. De aftrap is om 14.00 uur en de wedstrijd staat onder leiding van de heer Ahmed Mansouri.

Prognose Akkrum-fc Harlingen
Volgens mij voor het eerst in de historie van de prognose heeft iemand voor deze eer bedankt om het te mogen doen. Dus komt hij deze week van de schrijver zelf. Ik ben Dick Tilstra en in 1970 geboren in Harlingen. Ooit op mijn 6de jaar begonnen met voetballen bij Robur maar in de D’s kon ik de kortere fietsafstand naar het Balkland niet meer weerstaan. Bij VV Harlingen heb ik tot mijn 34ste jaar gevoetbald en de laatste jaren altijd met veel plezier in het beruchte en gezellige 4de gevoetbald van VV Harlingen. Naast het veldvoetbal voetbal ik al zo’n 25 jaar op vrijdagavond in de zaal, op dit moment bij SVO Attema. Na jaren zonder veldvoetbal probeer ik mijn actieve voetbalcarrière weer nieuw leven in te blazen met het 7x7 voetbal. Door mijn werk buiten Harlingen ben ik een aantal jaren wat uit beeld verdwenen maar sinds onze jongste zoon voetbalt, ben ik weer vaker aanwezig op de velden bij fc Harlingen.
Hier verzorg ik de dus de prognose voor in de krant en de pupil van de week op zondag bij het eerste elftal van fc Harlingen. Voor de wedstrijd van aanstaande zondag verwacht ik toch wel dat Harlingen met 3 punten terug komt uit Akkrum. Met het voetbal van de laatste weken verwachten we toch dat ze nu een mooie reeks kunnen gaan neerzetten tot aan de winterstop.

Prognose Dick Tilstra
Akkrum-Harlingen??2
Oerterp-Geel Wit??3
Drachten-Leovardia??1
Nicator-FFS???3
Udiros-Trynwalden??1
St Annaparochie-Franeker?3
Zwaagwesteinde-Friesland?2

|Doorsturen

Buienradar



Agenda