fc Harlingen herstelt zich en wint

HARLINGEN - Harlingen herstelde zich na de zware nederlaag van 14 dagen geleden. Wel startte men zonder de geblesseerde Ralf van Hurck en dat is natuurlijk een gemis op het middenveld. Maar Stefan Adema nam zijn plek naar volle tevredenheid in, en het centrum van de defensie bestond nu uit Albert Nieuwenburg en Sjouke Bootsma en ook zij speelden een goeie partij.

Beide teams begonnen met veel inzet en Trynwâlden was ook verbaal nog stevig bezig. Het was even het juiste ritme vinden voor fc Harlingen maar langzaamaan namen ze het heft in handen. En dat leverde na veertien minuten al een honderd procent kans op voor Jorik Erents, hij knalde helaas tegen de keeper op. Een minuut later een hoge bal van Kevin Jaarsma voor het doel en dit keer miste Barrie Hamstra de bal volledig.

Kansen genoeg dus alweer in het begin van de wedstrijd maar geen doelpunt. Een vrije trap op een mooie plek werd niet goed genomen door Barrie Hamstra. Misschien had een tikje breed op Stefan Adema beter geweest of hem de vrije trap laten nemen dat kan ook. Trynwâlden bleef wel loeren op een kansje en toen Ronald Schzeigman op links doorbrak was daar een mooie kans voor hem, zijn schot ging naast. Een voorzet van Jorik Erents, die goed speelde, kwam weer net niet aan, maar er zat een doelpunt aan te komen en die kwam ook.

In de 33e minuut een pass van Bram Sijbenga op Kevin Jaarsma die zette op maat voor op Barrie Hamstra. Zijn inzet werd weggewerkt door de keeper Sybren Dijkstra maar de goed meegekomen Lee-Roy Purvis schoot uit een moeilijke hoek de bal in het dak van het doel 1-0. Direct daarna een pegel van Kevin Jaarsma die maar net over de lat vloog. Vlak voor de rust toch wat gegriem achterin. Eerst aan de linkerkant en de volgende was aan de rechterkant, gelukkig kon Folkert van Foeken net niet met het hoofd bij de bal.

Ook in de 2e helft bleef fc Harlingen de betere ploeg en was er ook weer een kansje voor Kevin Jaarsma die hij miste. Niet veel later kwam een voorzet van Jorik Erents via via wederom voor de voeten van Kevin Jaarsma en nu was het wel hard en raak, 2-0. Een mooie combinatie tussen Jorik Erents en Lee-Roy Purvis, die ook sterk speelde, werd even later door de laatste via de paal in de handen van de keeper geschoten.

En dan weer de bijna wekelijks en soms onbegrijpelijke wissel, Kevin Jaarsma en Niels Outhuyse er uit en Sander Zeilmaker en Rick Siemonsma er in. En natuurlijk mogen die twee jongens er in maar steeds diezelfden er uit, snap ik niet zo goed. Maar misschien heeft de trainer zijn reden. Trynwâlden bleef strijden en gaf zich niet zomaar gewonnen. Er kwamen nog kansen voor fc Harlingen Barrie Hamstra en Sander Zeilmaker leken te scoren toen ze alleen op de keeper afgingen maar helaas de bal was te ver voor hun uit gespeeld.

Ja en dan kan je op ellende wachten, en toen de inval vlaggenist Japie van der Veer, die op prachtige nije witte balletskoenen liep, vlagde negeerde scheids JH Strampel hem volledig en gaf ook nog een dubieuze strafschop. Er was natuurlijk commentaar en dat leverde Barrie Hamstra en Hessel Zuiderhof ook nog eens een gele kaart op. Handsbal was de scheids zijn antwoord, hij had echter aan de andere kant al twee duidelijke handsballen van Trynwâlden in hun strafschopgebied over het hoofd gezien.

Daan Smit had natuurlijk geen probleem met dit vroege Sinterklaascadeautje en schoot de bal netjes binnen 2-1. En dan ga je toch die laatste minuten even met de billen knijpen zo van, o jee als dit maar goed komt. Maar het kwam goed, en terecht. Vijf minuten voor tijd een fraai hakje van Lee-Roy Purvis op de goed meegekomen Barrie Hamstra en die liet toch weer even zien wat hij goed kan en met een droge knal maakte hij 3-1. En dat was een dik verdiende overwinning van een zo nu en dan goed spelend fc Harlingen, dat nog wel wat teveel kansjes laat liggen.