Voetbal

Fc Harlingen gaat scoren met koek

Door Jeroen Pietersma
De jeugdleden van fc Harlingen gaan, met medewerking van Bakkerij Elsinga, vanaf 13 maart koeken verkopen. Elk jeugdlid krijgt van zijn of haar leider een invulformulier en met dat invulformulier gaan de jeugdleden langs familieleden en/of deuren. De doelstelling is om zoveel mogelijk koeken te verkopen om zo, zoveel mogelijk geld op te halen.

Waarom? De opbrengst komt ten goede aan een pannakooi, ook wel een voetbalkooi genoemd. Dit is een door hekwerk omsloten speelveldje, waarin verschillende voetbal varianten kunnen worden gespeeld. Een pannakooi kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de nieuwe spelvormen die de KNVB na de zomer in wil laten gaan vanaf het seizoen 2017-2018. Maar ook voor andere doeleinden kan dit veldje gebruikt worden. Te denken valt aan de penalty’s, kinderen even apart ‘les geven’ of simpelweg om lekker vrij in te voetballen met vriendjes. 

Meer? Maar er is meer… want voor degene die de meeste koeken verkoopt staat er een leuke verrassing klaar. En alle jeugdleden maken hier kans op. Zowel leden van de JO7 als de mannen van JO19. Maar ook de meiden worden niet vergeten! We gaan allemaal ‘Scoren met Koek’!
Hoe? De koeken kosten € 3,00 per stuk en elk jeugdlid krijgt een invulformulier van zijn of haar leider mee. Hierop worden de gegevens ingevuld van de kopers. Het is wel de bedoeling dat er direct betaald wordt.
Nadat de formulieren met het opgebrachte geld weer ingeleverd zijn bij de eigen leider worden de koeken besteld bij Bakkerij Elsinga. De koeken worden dan via de teamleiders uitgedeeld aan de verkopende jeugdleden. Deze verkopers zorgen er vervolgens voor dat de koeken bij de desbetreffende kopers bezorgd worden.
Dus wat gaan de jeugdleden doen? Ze gaan ‘Scoren met Koek’!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda