Voetbal

Fc Harlingen 1 op bezoek bij Lvv Friesland 1

Door Jeroen Pietersma
Na de 4-1 nederlaag in en tegen Oerterp afgelopen zondag mag de ploeg van Duco Mulder wederom op reis. Dit wordt dan de derde van vier uitduels achtereen. En komende zondag gaat fc Harlingen naar de nummer drie, Lvv Friesland in Leeuwarden.

In korte tijd is dan de gehele top drie bezocht en tot nu toe twee keer een nederlaag. Maar misschien komt er zondag verandering in. Friesland, dat ook nog in de race is voor het kampioenschap, staat er vergeleken bij vorig seizoen uitstekend voor. Toen moesten de Leeuwarders zelfs op herhaling voor promotie/degradatie. En door twee keer te winnen mocht men in de 3e klasse blijven. Vorige week na de 0-2 winst in de Leeuwarder derby tegen Nicator is er hoop om nu kans te maken op promotie naar de 2e klasse. Het kan dus verkeren.

Fc Harlingen komt nu in een fase waar zeker punten moeten worden gepakt wil het niet gaan wegdrijven. Want na Friesland komen Jubbega, ONB en Drachten in het programma voorbij en dat zijn nu nét de tegenstanders waar zeker van kan en moet worden gewonnen. In het duel thuis tegen de Leeuwarders had fc Harlingen prima kansen maar kwam het niet tot scoren, hetgeen wat de Leeuwarders toen wel deden. Eén keer en die 0-1 was toen ook de eindstand. Maar een gelijk spel was dan ook zeker de juiste uitslag geweest maar helaas bleven de Harlingers met lege handen.
Aanstaande zondag om 14.00 uur wordt er op Sportpark Nylân afgetrapt en er wordt gehoopt op een goed resultaat.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda