Sport

Excelsior verliest nipt van Rinsumageest

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De provinciale competitie van de damverenigingen begon afgelopen week. Vorige week dinsdagavond speelde het viertal van Excelsior in hun eerste ronde tegen het viertal van Rinsumageest. Het waren stuk voor stuk boeiende partijen, maar aan het einde van de lange avond stond Excelsior met lege handen.

Marco Bekema wist geen punten te pakken in zijn partij tegen Pieter de Vries. In het eindspel prikte Pieter de defensie van Marco lek, waardoor de overmacht te groot werd en hij de handdoek in de ring gooide en de gasten een 0-2 voorsprong namen. Elle van Keimpema had overwicht in het eindspel, maar liet zich verrassen door Age Zwaagstra en moest genoegen nemen met een punt (1-3). Dick Bekkema boekte materiaalwinst tegen Johannes v.d. Woude, maar met ieder een dam op het bord kon geen van beiden de winst vinden en dus een remise (2-4). Teamcaptain Klaas van Keimpema en Sjoerd de Vries speelden een gelijkwaardige partij. Ook in de extra tijd (dat kan ook bij dammen) viel er geen beslissing en dus berustten beide ook hier in remise, waardoor een 3-5 eindstand ontstond. In dezelfde groep verloor Heerenveen thuis kansloos met 1-7 van DCF en moet Huizum-BEGB nog gespeeld worden. De eerstvolgende wedstrijd van Excelsior is op maandag 22 november. Dan speelt het viertal in en tegen Wolvega.

Onderlinge competitie
Ook in de onderlinge competitie werden nog vier partijen gespeeld. Kor Vrieswijk kreeg van Jan Stelwagen een slagcombinatie om de oren en kon niets anders dan zijn opponent de hand schudden. Nico Poelsma kon geen vuist maken tegen Pieter Hijlkema. Pieter kon een dam halen, waarmee het pleit was beslecht. Koop de Vries en Rinze Postma maakten er een boeiend schouwspel van. Rinze gaf prima partij, maar toen hij enigszins last kreeg van tunnelvisie kon Koop hier van profiteren en de partij naar zijn hand zetten. Jan Stelwagen en Nico Poelsma speelden ook tegen elkaar. Jan bleek een paar maten te groot en won vrij eenvoudig.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda