Sport

Excelsior stuurt Oerterp het bos in

Door Jeroen Pietersma
Harlingen - Voor de provinciale clubcompetitie was het zestal van Excelsior afgelopen dinsdag gastheer van Oerterp. De Ouwe Seunen- met twee Harlingers, drie Franekers en ??n Achlumer in de gelederen- wonnen gedecideerd met 8-4 van hun opponenten.

De tactiek van de Harlingers was simpel en tegelijkertijd geniaal: ervoor zorgen dat de drie sterkste spelers(Johan Beuker, Sytze de Haan en Willem Leijenaar) winnen zodat de overige drie spelers nog maar voor één bordpunt hoeven te zorgen. Winstpartijen waren er uiteindelijk voor Johan Beuker, Willem Leijenaar, Sytze de Haan en Dick Bekkema terwijl Kor Vrieswijk en Koop de Vries het onderspit dolven. Een eclatante 8-4 was het imposante resultaat.
 
Excelsior - Oerterp 8-4
1. Johan Beuker - Fokke Heidstra 2-0
2. Willem Leijenaar - Foppe Jansma 2-0
3. Kor Vrieswijk - Willem v.d. Velde 0-2
4. Sytze de Haan - Arend Schuurman 2-0
5. Koop de Vries - Miente Pera 0-2
6. Dick Bekkema - Dirk Idsenga 2-0
 
Voor de onderlinge stonden drie duels op de rol. Drs. Klaas van Keimpema dompelde Jouke Geertsma in rouw die traditiegetrouw weer eens als een oud wijf speelde. Rinze Postma deponeerde twee punten op zijn zegekar ten koste van Joop Huizenga die na een flitsende seizoensstart momenteel in een dipje is beland. Elle van Keimpema en Jan Sloot rookten de vredespijp nadat Van Keimpema
in de beginfase schijfwinst had geboekt.
 
De uitslagen:
Klaas van Keimpema - Jouke Geertsma 2-0
Rinze Postma - Joop Huizenga 2-0
Elle van Keimpema - Jan Sloot 1-1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda