Sport

Excelsior in bomvolle Koegelbult

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Vorige week speelde Excelsior in een bomvolle Koegelbult de partij in de vijfde ronde van de PFDB-competitie. Afgelopen week waren de overige twee duels uit de tweede klasse.

Koploper Bolsward/Workum won met ruime cijfers van Oerterp (9-3) en Donkerbroek won het degradatieduel tegen Heerenveen met dezelfde cijfers. Bij Excelsior stonden er deze week slechts drie partijen op het programma. De competitie is inmiddels opgesplitst in een A- en een B-groep, maar ook in de reguliere competitie staat nog een aantal duels op de rol.

R. Postma-J. Geertsma 2-0
In de reguliere competitie stond de partij tussen Rinze Postma en Jouke Geertsma op het programma. De partij waarin Jouke positioneel beslist niet zwak stond, kwam abrupt aan z’n einde toen de ouwe rocker richting het eindspel kinderlijk eenvoudig blunderde en twee schijven cadeau deed. Rinze pakte dit geschenk dankbaar uit, waarna Jouke zijn opponent feliciteerde en zijn ongenoegen luid en duidelijk kenbaar maakte.

D. Bekkema- K. van Keimpema 2-0
Het duel in de A-groep tussen Dick Bekkema en drs. Klaas was de langste en meest interessante partij van de avond. Klaas kon lang mee komen met het spel van Dick, maar raakte door schijfverlies in het eindspel achterop. Positioneel stond Dick ook sterker, waardoor Klaas eieren voor z’n geld koos en de handdoek in de ring gooide.

J. Huizenga- N. Poelsma 2-0
In de B-groep vochten Joop Huizenga en Nico Poelsma hun onderlinge strijd uit. De onderlinge statistieken zijn in het voordeel van de Harlinger en die hield hij deze avond in stand. In zijn bekende sneldamtempo liet Joop weinig heel van Nico’s opstelling en kon al vrij snel de overwinningsvlag hijsen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda