Sport

Excelsior eindigt met nederlaag tegen kampioen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Dinsdag speelde het viertal van Excelsior de zevende en laatste ronde in de provinciale competitie tegen Damcombinatie Frysl?n 3 (DCF). De gasten hadden aan een gelijkspel genoeg voor het kampioenschap, maar Excelsior wilde graag afsluiten met een overwinning. Joop Huizenga mocht tegen Wiebe de Boer lang hopen op een goede afloop.

Hij speelde een prima partij en had recht op minstens een punt, maar in het eindspel kreeg hij een damslag om de oren, waardoor de 0-2 voor DCF een feit was. Dick Bekkema vond in zijn partij tegen Wietse Vonk zijn Waterloo, nadat zijn opponent de hielslag uitvoerde en een doorbraak forceerde en dus 0-4. Elle van Keimpema wist ondanks een schijf achterstand tegen de op papier sterkere Abe Reitsma een punt te halen en ook captain Klaas van Keimpema haalde een punt tegen Sijtze Terpstra, waardoor de eindstand van 2-6 op het scorebord kwam. Vermeldingswaardig is wel dat Klaas door deze remise derde is geëindigd in het topscorer klassement van de 3e klasse B.

Door deze laatste provinciale ronde stonden er voor de onderlinge competitie drie partijen op de rol: één in de A-groep en twee in de B-groep. In de bovenste groep namen de routiniers Jan Stelwagen en Koop de Vries het tegen elkaar op. Jan bleek het meest bij de les en pakte de volle buit. Johan Beuker kwam in de partij tegen Kor Vrieswijk door een offer in het eindspel positioneel zo sterk te staan, dat Kor met lege handen huiswaarts moest keren.

In de B-groep maakte Marco Bekema het zichzelf tegen Nico Poelsma onnodig moeilijk. Nico kon lang mee komen, maar toen hij de deur op een kier zette, kon Marco een doorbraak forceren en de winst naar zich toe trekken. Langzaam maar zeker nadert het damseizoen het einde. Nog een paar weken en dan zijn alle kaarten geschud.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda