Sport

Examens bij Jiu Jitsu school Kenmei voor hogere graduatie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De dojo in De Waddenhal zinderde maandagavond van de spanning door de examenkoorts. Het was namelijk weer tijd voor een aantal leerlingen om examen te doen voor een hogere gekleurde band (kyugraad). ?En dan is een beetje spanning ook weer goed, want spanning zorgt voor stress. Beheersbare stress zorgt er uiteindelijk voor dat de leerlingen een dergelijke prestatie neer kunnen zetten. Presteren onder druk hoort daarbij, zo werkt het in de praktijk ook!?, aldus leraar en examinator Johan Douma van Jiu Jitsu Kenmei.

Bij een jiu jitsu examen demonstreren de kandidaten de verschillende ingetrainde technieken tegen zeer diverse aanvalshandelingen en in verschillende gevechtssituaties (zowel staand als op de grond), samen met een trainingspartner. In (oosterse) vechtsporten zijn je trainingsmaatjes dan ook zeer belangrijk. Dit schept een hechte band op basis van respect en vertrouwen.

Uiteindelijk hebben drie jiu jitsuka's hun felbegeerde en zeker verdiende hogere band in ontvangst mogen nemen. Henk de Wit (Harlingen) en Sigfrid van der Veen (Kimswerd) lieten allebei een keurig examen zien en slaagden beide voor hun gele band. Sybren de Boer uit Sexbierum demonstreerde netjes de gevraagde technieken en wist ook al heel veel Japanse benamingen. Hij slaagde dan ook met overtuiging voor z'n oranje band. Na de uitreiking van de diploma’s en het omdoen van de nieuwe banden konden zowel de examenkandidaten als de overige leerlingen zich technisch, tactisch en conditioneel nog even uitleven in een gevecht tegen meerdere aanvallers.

Er wordt nog twee weken worden doorgetraind tot de zomervakantie. Woensdag 19 juli is de laatste les. Op maandag 4 september beginnen de lessen weer in de Waddenhal. Heb je ook interesse in jiu jitsu? Kom langs en doe vrijblijvend twee gratis proeflessen mee op de maandag- of woensdagavond. Voor meer info kun je even bellen met Johan Douma op 06-51078447 of mailen naar info@jiujitsu-kenmei.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda