Voetbal

Enerverende partij Zeerobben eindigt onbeslist

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Er is in feite nog niets beslist in deze spannende slotronde voor promotie naar de eerste klasse E. Het talrijke publiek kwam volledig aan zijn trekken en beide kampen mogen tevreden zijn met het resultaat. Het had ook 2-1 of 1-2 kunnen zijn. Misschien had de weegschaal licht door kunnen slaan naar de thuisclub, maar daar tegenover staan een paar 100% kansen voor de gasten. In Veenwouden zal spreekwoordelijk recht gesproken worden over promotie. Dan zal blijken of het jeugdige elan het kan winnen van een brok ervaring. In deze wedstrijd ontbeerde Zeerobben de rust om het voetballend op te lossen; die rust was er bij de tegenstander wel. Al werd ook menig bal ver over de zijlijn geschopt om de druk van de thuisclub te ontregelen.

Al in de eerste minuut hadden de groen-witten de pech dat een kluts-bal na een vrije trap van Dylan Drent over het doel van Veenwouden verdween. Kort daarna gaf Dylan Drent zijn visitekaartje af; hij sneed naar binnen en van de rand strafschopgebied punterde hij net naast. Aan de andere kant kwam Zeerobben goed weg. Na een communicatiefout in het hart van de verdediging kreeg J.J. de Roos een gigantische mogelijkheid om SCV op voorsprong te zetten. Gideon Vellinga onderscheidde zich door de inzet te blokken. Uit een pass van Marcel Visser kwam Higor da Silva alleen op keeper Van der Mark af, maar zijn schot ging net naast. Uit een hoekschop kreeg Erik de Vries de afvallende bal op zijn schoen. Zo’n bal kan doel treffen of hoog over gaan. Gelukkig voor de thuisclub ging de bal over. Waren de eerste tien minuten spectaculair te noemen; hierna stond de defensie aan beide zijden beter opgesteld en speelde de strijd zich af op het middelveld, hoewel na een voorzet van Dylan Drent Higor da Silva met een snoekduik bijna raak kopte. Na een crosspass van Patrick Amels stormde Drent op de doelman van Veenwouden af. Zijn schot werd ternauwernood door Van der Mark gestopt.

Geen strafschop
David van der Pol speelde Higor da Silva in de diepte aan en laatstgenoemde leek alleen op de keeper af te sprinten. Hij werd even uit het evenwicht gebracht en stortte ter aarde. De overigens goed leidende scheidsrechter Volders constateerde geen rode kaart noch een penalty, maar er werd ook geen gele kaart voor een schwalbe getrokken. Gedane zaken nemen geen keer. Wel jammer dat Marcel Visser geel kreeg, waar beide spelers doorgingen op de bal. Een zelfde lot trof Amels in botsing met zijn directe tegenstander. Wytze Veenstra ontsnapte daarentegen aan een kaart na een forse overtreding op Marcel Visser.

In de eerste fase na rust zette Zeerobben druk en had een overwicht. Maar waar de verwachting was dat de gastheren op voorsprong zouden komen, viel het doelpunt zomaar uit de lucht aan de andere kant. Op een ongevaarlijk lijkende inzet van spits Wytze Veenstra verkeek Theo Nota zich enorm en tot verbazing van iedereen caramboleerde de bal via de binnenkant paal het doel in; 0-1 . De equipe van trainer Inne Schotanus kon aan de bak. Veenwouden liet zich terugzakken en tot het strafschopgebied mocht Zeerobben naar hartenlust combineren. De eind-pass ontbrak telkens door goed opstellen van de verdediging onder leiding van de uitblinkende Klaas van der Veen. Toch moesten de mannen van Germ de Jong capituleren na een individuele actie van Higor da Silva. Hij prikte vanaf de achterlijn in de korte hoek achter Coenraad van der Mark de 1–1 in de touwen. Alles leek weer mogelijk en zowel de thuisclub als de gasten kregen de kans om weer de leiding te nemen. Patrick Amels, Marcel Visser en Dylan Drent zagen hun inzet stranden op de keeper of op een verdediger. Alle hens aan dek achterin bij SCV. Maar bij uitvallen hadden Stefan Jan Sijtsma en Erik de Vries nog een grote mogelijkheid om te scoren. Deze sportieve wedstrijd verdiende geen winnaar; we zullen moeten wachten tot zaterdag. Scheidsrechter Volders en zijn uitstekende secondanten Renkema en Overwijk stuurden de uitgeputte strijdkrachten naar hun wel verdiende douche.

Zowel Zeerobben als de tegenstander uit Veenwouden kijken nu al uit naar de alles beslissende confrontatie in Veenwouden. Onmogelijk om een voorspelling te doen over de uitkomst van dit laatste treffen van het seizoen 2014/2015. Kracht, karakter en kwaliteit hebben de ervaren mannen van Veenwouden na de winterstop zover gebracht. Maar of dit voldoende is tegen de van energie en talent overlopende jeugdbrigade van het koppel Schotanus en Attema… de tijd zal het leren. De enige speler met tien jaar ervaring in het eerste elftal van Zeerobben, de 27-jarige Gideon Vellinga speelt in ieder geval zijn laatste wedstrijd in het shirt van Zeerobben. Wegens verhuizing speelt hij volgende jaar in het team van Olde Veste, ook in de eerste klasse E. Er is hem dan ook alles aan gelegen om zijn team over de eindstreep te trekken. We verwachten en hopen op veel supporters uit beide kampen. Zaterdag 6 juni valt de beslissing welk team uit Friesland zich aansluit bij de andere Friese clubs in de eerste klasse E.

Zeerobben: Theo Nota, Reinier van der Stap, Gideon Vellinga, Etienne Oosterom, Allard Sym Sprnger, Albert Beuker (’75 min. Frank ten Hoeve), Dylan Drent, Marcel Visser, David van der Pol (’80 min. Marijn Helfferich), Patrick Amels, Higor da Silva (’70 min. Steven Beuker).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda